Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Debi šentjanških mažoret na evropskem prvenstvu

Pod okriljem Evropskega zduženja mažoret (EMA) je od 22. do 25. septembra potekalo 18. evropsko prvenstvo mažoret. Pravi spektakel se je odvijal v športni dvorani v Vinkovcih na Hrvaškem, ter v centru mesta na slavnostni otvoritvi in paradi. Sodelovalo je preko 2000 nastopajočih v 83 formacijah ter 155 neformacijah. Poleg mažoret iz Hrvaške so nastopili klubi iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Francije, Češke, Romunije, Slovenije, Avstrije, Madžarske ter Rusije v starostnih skupinah – kadet od 8 do 11 let, junior od 12 do 14 in senior od 15 let naprej.
Za dekleti Mažoretnega društva Šetnjanž je bogato obdobje, v katerem so si v dveh letih priborila vstopnico na evropsko prvenstvo, kjer so se  predstavile kot najmlajše in najmanše društvo na tovrstnih tekmovanjih.
Društvu je medaljo srebrnega tena zasluženo priplesala fantastična 18-letna novomeščanka Eva Vovko (evropska podprvakinja v kategoriji SENIOR - palica solo). S svojo energijo, lastno koreografijo in odlično izvedbo je prepričala sodnike, strastne navijače pa spravila na noge in ob glas.  

Dosežek debitank -  10. mesto v starostni skupini kadet formacija s pom-pomi, je velik dosežek. Prinesel jim je  dragoceno izkušnjo in priznanje iz mednarodnih tekmovanj, na katerem tekmujejo države in klubi z bogato tradicijo.
Po besedah trenerke in predsednice društva Sare Sotlar, je to lep začetek uspehov, saj verjame, da je skupina zelo dobro povezana, usklajena in motivirana. Poudarja pa, da vsega tega nebi dosegle brez podpore in pomoči staršev, navijačev ter sponzorjev, ki jim omogočajo delovanje ter nastope doma kot tudi zunaj slovenskih meja.
Zelo vesela je uspeha vseh slovenskih klubov, saj so kjub hudi konkurenci z odličnimi rezultati dokazali, da spadajo v sam evropski vrh. 
Mažoretno društvo Šentjanž  vabi v svoje vrste nove članice in člane do konca oktobra. Vadba potekala v OŠ Šmarjeta, OŠ Mokronog in OŠ Šentjanž.

 

 

Oglejte si tudi