Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

Volk in kozlički

V petek 26. septembra zvečer, so publiko v kulturni dvorani v Šentjanžu, navduševali člani Kulturno, umetniške sekcije iz Kulturno umetniškega društva Budna vas z otroško gledališko predstavo.

Babica je s svojim pripovedovanjem spretno vodila igralce in gledalce skozi predstavo. Mama koza je odšla v gozd in pustila nadebudne kozličke same doma, Kljub opozorilu jih je volk s pomočjo trgovca, peka in mlinarja prelisičil in požrl, le najmlajšega ni, ker se je skril v uro. Mama koza se je ob vrnitvi zelo razžalostila, ker njenih kozličkov ni bilo nikjer.Najmlajši ji je vse razložil. Zelo sta se razveselila lovčevega prihoada in mu povedala, kaj se je zgodilo.  Spečemu volku je prerezal treb in rešil kozličke, nato pa mu je v trebuh nadeval kamenje in ga zašil. Vsi so skozi okno varno opazovali volka, kako se je prebudil in žejen odšel k vodnjaku, da bi se odžejal. Zaradi kamenja v trebuhu je padel vanj in se utopil. Vsi so veselo zaplesali okrog vodnjaka. Nikoli več se jim ne bo treba bati hudobnega volka.

Po končani predstavi in bučnem aplavzu je predsednica društva povabila najmlajše gledalce na oder, kjer so jim najmlajši igralci pripravili čajanko. Sledilo je prijetno druženje in klepet  odraslih ob skromnem prigrizku v dvorani.

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas predsednica Magda Sigmund

 

Oglejte si tudi