Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Razstava fotografskega natečaja v Krmelju

Na začetku decembra lani je bila v Galeriji Krmelj odprta fotografska razstava, ki je nastala na podlagi natečaja fotografske sekcije Društva Svoboda Krmelja.

22 sodelujočih je skupaj ustvarilo 122 fotografij. Na temo dolina potoka Hinje je prispelo 58, na temo prosto pa 64 fotografij.

Zahtevno nalogo izbiranja najboljših fotografij ter izbiranje fotografij za razstavo je opravil fotograf Vukašin Šobot iz Zagorja ob Savi, ki deluje tudi kot snemalec, režiser in je samostojni delavec v kulturi. V kategoriji A na temo doline potoka Hinje je Martin Uranič s fotografijo Jeseni naproti osvojil 1. mesto, Matej Končina 2. mesto s fotografijo Barve jeseni in Miro Četrtič s fotografijo Polje 3. mesto. V kategoriji B s prosto izbiro motivov je 1. mesto osvojil Vinko Šeško s fotografijo Jasna, Judith Zgonec s fotografijo Pajčevina 2. mesto in Milena Knez 3. mesto s fotografijo Pristajam.

Razstava, na kateri se s svojimi deli predstavljajo še Alenka Gole, Anita Šiško, Bor Končina, Edi Jankovič, Fani Borštnar, Iztok Kos, Jana Gole, Jani Vimpolšek, Katja Pibernik, Ksenija Poljanc, Ljubo Motore, Lojze Kalinšek, Matevž Orešnik, Simona Žaja, Stanko Markovič in Žan Jankovič, je bila na ogled do konca preteklega leta.


Dogodek je s pevskim nastopom obogatil tenorist Marko Železnik ter z recitacijami literarna sekcija Društva Svoboda Krmelj. Povezovalne niti je prepletala Nevenka Flajs, kot predsednica društva in hkrati vodja fotografske sekcije pa je vsem imenovanim podelila tudi priznanja.

Oglejte si tudi