Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
5°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Praznična bralna čajanka

December je čas prijetnega kramljanja in druženja ter vonja po sveže pečenih piškotih. Zadnji torkov večer pred božično-novoletnimi prazniki, 19. 12. 2023, se je v šolski knjižnici odvijala bralna čajanka.

»Pisana« skupina ljubiteljev branja je s prebiranjem literarnega dela Moj dedek, kralj majhnih stvari avtorja Ribeira odkrivala majhne čudeže sveta bližajočih se praznikih.

Glavna književna oseba – dedek – poduči svojega vnuka o življenjskih vrednotah. Svojemu bližnjemu dokaže, da je družina tista, ki daje posamezniku zavetje in toplino ter ljubezen. Nekateri smo se poistovetili z vnukom, medtem ko so se drugi vživeli v vlogo starih staršev. Vsi smo se strinjali, da je v življenju resnično najpomembnejša družina, pa naj se to sliši še tako klišejsko. Čas, preživet z bližnjimi, nam zagotovo prinaša življenjske radosti.

Medgeneracijsko branje se je izkazalo za uspešno izmenjevanje znanja. Tako so starejši pojasnili mlajšim neznane besede, mlajši pa so s svojim razumevanjem besedila odkrivali nove bralčeve recepcije besedila. Strinjali smo se, da je vsaka oseba gospodar svojega življenja, ampak je še vedno pomembna zapuščina naših prednikov.

Naše kramljanje je bilo ob čaju in slastnih piškotih, ki jih je spekla ena izmed naših udeleženk, nadvse sproščeno, zato se veselimo novega srečanja v letu 2024. Vabljeni, da se nam pridružite.

Vesna Perko, OŠ Tržišče

Oglejte si tudi