Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Novoletni koncert Glasbene šole Sevnica

Glasbena šola Sevnica je ob izteku leta, v soboto, 17. decembra, pripravila tradicionalni praznični Novoletni koncert. Po zadnjem zelo uspelem decembrskem koncertu, ki mu je sledila ponovitev v januarju, smo v letu 2016 šli korak dalje ter koncert iz Kulturne dvorane Sevnica prestavili v Športni dom Sevnica. Velik zalogaj, velika odgovornost, kar pa nas je pri delu še bolj motiviralo. Naši učitelji in učenci so v pripravo programa za koncert vložili ogromno truda, resnega dela, veselja, predvsem pa ljubezni do glasbe.

V koncertnem, praznično obarvanem programu so sodelovali: harmonikarski orkester pod vodstvom Uroša Polanca, godalni orkester, ki ga vodi Andreja Zupanc ter pihalni orkester z dirigentom Francijem Lipovškom. Kot solisti so se z orkestrom predstavili izjemni učenci in učitelji naše šole: violinistka Ana Močnik iz razreda Mateje Ratajc, Jošt Fister na ksilofonu iz razreda Jožeta Bogolina, saksofonisti pod mentorstvom Matjaža Škoberneta, vokalna solista Sara Praznik in Luka Kaše iz razreda Martine Prevejšek, ki je koncert tudi povezovala, ter učitelja Uroš Polanec na harmoniki in Zmago Tkavc na klarinetu.

Pihalni orkester je z delom programa počastil visok jubilej, 80 let, slovenskega skladatelja Emila Glavnika, čigar skladbe naši glasbeniki radi igrajo. Na program so uvrstili: koncertno delo v treh stavkih Martin Krpan, Tabadap za ksilofon solo in fantazijo za solo harmoniko Mali ekspresni vlak. Skladatelj se je odzval povabilu in se udeležil koncerta. Že tradicionalno so glasbeniki koncert sklenili s Straussovim Radetzkym maršem.

Vse lepo v letu 2017!

 

Glasbena šola Sevnica

 

Oglejte si tudi