Logo MojaObčina.si

Sevnica

JUTRI
16°C
9°C
SRE.
16°C
10°C

Napredni tečaj fotografije

Napredni tečaj fotografije je bil namenjen udeležencem, ki so že obvladali osnovne prvine fotografiranja. Potekal je v štirih tematskih sklopih, na katerih so udeleženci spoznali različne tehnike in pristope h kreativni fotografiji.

Lokacije, na katerih so udeleženci razvijali svojo kreativnost, so bile Kulturni dom Primoža Trubarja v Loki pri Zidanem Mostu, kapela v Loki pri Zidanem Mostu, Kum in železniška postaja Radeče.

Udeleženci so na prvem srečanju spoznali tehnike fotografiranja portretov. Drugo srečanje je bilo namenjeno nočni fotografiji in je potekalo na Kumu. Tečajniki so na tretjem srečanju usvojili elemente fotografiranja gibajočih elementov. Na zadnji delavnici pa so udeleženci spoznali napredno uporabo bliskavice z nastavitvami za sprednjo in zadnjo zaveso ter prilagoditvijo fotoaparatov. Delavnico je odlično vodil Vukašin Šobot, samozaposleni v kulturi, fotograf, snemalec in režiser iz Zagorja ob Savi.

V vseh štirih delavnicah so udeleženci usvojili znanje, ki jim bo v prihodnjem fotografskem razvoju omogočal kreativno uporabo različnih elementov.

Organizatorja tečaja sta bila JSKD Območna izpostava Sevnica in ZKD Sevnica ob pomoči Kulturnega društva Primož Trubar Loka pri Zidanem Mostu. 

 

 

Katja Pibernik,

koordinatorica JSKD OI Sevnica

Foto: Vukasin Šobot

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi