Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Mesec maj na Brunku

Nič kaj toplo sobotno popoldne za 18. maj in še deževalo je. Ljubitelje umetnosti in literature vreme prav nič ne moti. Dobre volje smo se zbrali na Brunku, da s kulturno prireditvijo Mesec maj počastimo teden ljubiteljske kulture in dan muzejev. Morda je naša pozitivna energija pregnala dežne kaplje drugam, prenehalo je deževati.

Po pozdravu nas je predsednica KUD Budna vas povabila na ogled srednjeveške romarske cerkve Svetih treh kraljev. Predstavila nam je zgodovino cerkve, ki je kar bogata in zanimiva. Po ogledu smo se ustavili pred spominsko ploščo na Skoporčevi hiši. Duška Skoporc - Zavrl nam je povedala, da je njenemu očetu uspelo pobegniti, ko so Nemci med vojno pobili vse preostale člane družine s še nekaj vaščani, skupaj s hišo so jih tudi zažgali.

Polni novih spoznanj smo odšli v prijetno ogrevan prostor pri Skoporčevih in tam se je začel kulturni program. Oblikovali smo ga člani KUD: Ljudske pevke Solzice z ljudsko pesmijo, Marija Bajt, Eva Keber in Jožef Žnidarič s prebiranjem lastnih del, literarne ustvarjalke iz Sevnice: Tanja Košar, Tanja Mencin, Anica Perme in Jana Cvirn prav tako s predstavitvijo lastne ustvarjalnosti, Zlata Bec z Krmelja z recitacijo Kosovelove pesmi, člani sekcije Beseda iz kulturnega društva Franc Bogovič Dobova Jožef in Anica Pirš, Karmen Molan in Drago Pirman pa so poskrbeli, da smo se še malo nasmejali.

Kar prehitro je minil čas našega kulturnega druženja in čeprav ni bilo zunaj nič majsko toplo, smo odhajali domov prežeti s toplino kulturnega prijateljstva.

Oglejte si tudi