Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Maruša Vidmar zlata, Veronika Planko srebrna

Jasmina Levičar, ki je v svetu citrarskega zvena čedalje bolj prodorna in

prepoznavna, je uspešna tudi pri podajanju znanja igranja na ta inštrument. Njeni

učenci se udeležujejo tekmovanj in dosegajo zavidljive uspehe. Nedavno sta

kar dve njeni učenki zmagali na regijskem tekmovanju TEMSIG (Tekmovanje

mladih glasbenikov Republike Slovenije) in s tem dobili vstopnico na državno tekmovanje,

ki je bilo 10. marca v Idriji. Dobra pripravljenost in odličen nastop, ki sta ga izvedli v Glasbeni šoli Idrija, sta potrdila tudi priznanja. Maruša Vidmar iz Lukovca pri Boštanju je osvojila zlato odličje, Veronika Planko iz Slivnice pa srebrno.

 

Veronika Planko iz Gorice pri Slivnici se uči igranja citer tretje leto.

 

Druga učenka Maruša Vidmar iz Lukovca pri Boštanju je najboljši uspeh dosegla na regijskem tekmovanju, ki je potekalo v Krškem. Tudi ona se uči igranja tretje leto, nanje pa  igra tudi njen starejši brat Gašper in v duetu sta že dvakrat tekmovala na mednarodnem tekmovanju SVIREL v Štanjelu.

Prvo leto sta osvojila zlato odličje, drugo pa srebrno. V tretje so dali priložnost Maruši, da se sama izkaže. Tekmovanje je potekalo v Glasbeni šoli Krško, ker spada v to regijo.

Maruša veliko nastopa skupaj z bratcem, poleg tega trenira ples kot njen bratec, skratka, zelo je pridna, aktivna in delavna.

 

Veseli nas, da jima je uspelo izpeljati nastop, kot sta si ga želele, res sta dali vse od sebe in zaigrali brez napak in z upoštevanjem vseh napotkov. To je tista nagrada, ko ti uspe izpeljati tako pomemben in težaven nastop in si na koncu sam najbolj zadovoljen.  Iskrene čestitke.


Jasmina Levičar

 

Oglejte si tudi