Logo MojaObčina.si

Sevnica

JUTRI
29°C
17°C
SOB.
26°C
18°C
Deli
2318

Kulturno druženje v Kamenškem

 Prav prijeten jesenski dan je bil 4. novembra 2017, le barvito listje, ki je šelestelo v vetru je naznanjalo, da se bliža zima.

V novembru praznuje občina Sevnica svoj praznik in cel mesec se vrstijo prireditve po raznih krajih v občini. Kulturno, umetniška sekcija KUS iz Kulturno umetniškega društva Budna vas že nekaj let pripravi kulturno druženje v Bregarjevi zidanici v Kamenškem in tudi letos je bilo tako. Prijazna Bregarjeva Milena odprtih rok sprejme ljubitelje kulture in umetnosti v svoj hram sredi vinskih goric.

V prijetnem vzdušju so ljubiteljski literati Eva Keber, Jožef Žnidarič, Marija Bajt, Anica Perme, Tanja Košar, Rudi Stopar, Drago Pirman, Franc Živič, Jožef in Anica Pirš, s poezijo in prozo obujali spomine na mlada leta, svoje prednike in podoživljali trenutke preživete v naravi in svoja občutja delili z vsemi, ki smo jim radovedno prisluhnili. Tudi humorja ni manjkalo. Za popestritev pa so poskrbele Ljudske pevke Solzice in Aleksandra Sigmund Krajnc z ljudsko pesmijo. Vse skupaj je povezovala v en lep šopek ljubiteljske kulture in umetnosti Magda Sigmund.

Vsi so čestitali občanom Sevnice za praznik. Razšli smo se z željo na ponovno druženje.

 

Za KUD Budna vas Magda Sigmund

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi