Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Kulturni večer v Šentjanžu

V petek, 24. junija, je v poletnem vzdušju potekala letna prireditev pod imenom Kulturni večer v Šentjanžu, ki ga že peto leto zapored organizira Kulturno društvo Šentjanž.

Uvod v zanimivo in kasneje tudi s humorjem začinjeno prireditev je odprla moško vokalna skupina Šentjanški jurjevalci, ki s priredbami ljudskih pesmi sodelujejo na različnih prireditvah, hkrati pa ohranjajo slovensko ljudsko besedo, pesmi ter tudi običaje.  In med drugimi,  prav s priredbo hudomušne ljudske pesmi Tri babe, nakazali, da bo ta večer obarvan tudi s smehom.

Letos je Kulturno društvo  Šentjanž v goste povabilo večnega dobrovoljčka, ki sliši na ime Klobasekov Pepi, in ga upodablja izvrsten glasbenik Miro Klinc. Z svojevrstnim začinjenim nastopom je v družbi njegove zveste spremljevalke – frajtonarce – nasmejal mlado in staro.

S svojim nastopom so obogatile večer prikupna dekleta iz vokalne  skupine Fortuna. S priredbami znanih slovenskih pesmi so tako predstavila del svojega raznovrstnega repertoarja. Folklorna skupina, ki občasno deluje pod okriljem društva organizatorjev, je pod taktom harmonike in lončenega basa zaplesala stare ljudske plese.

Kot najmlajše so nastopile dekleta iz Mažoretnega društva Šentjanž. Predstavile so se z dvema plesoma; točko s pompomi, s katero so tekmovale na državnem prvenstvu ter novo točko s palicami na vsem poznano, največkrat predvajano narodno zabavno skladbo Golico.  
Prireditev je povezovala ga. Jožica Pelko.
Večer se je zaključil v prijetnem druženju na trgu,  ob dobri kapljici Društva vinogradnikov Šentjanž ter dobrotami, ki so jih pripravile pridne gospodinje.

Oglejte si tudi