Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Harmonikarski orkester Glasbenih šol Brežice in Sevnica v Bratislavi

Harmonikarski orkester Glasbenih šol Brežice in Sevnica je marca prejel povabilo na festival Dnevi Miloša Ruppeldta v Bratislavi. Organizatorka festivala, poimenovanega po slovaškem skladatelju, je glasbena šola iz Bratislave Základna umelecka školá Miloša Ruppeldta.

Harmonikarji pod mentorstvom Daniela Ivše in Uroša Polanca so pričeli z intenzivnimi pripravami, za nastop je bilo namreč potrebno pripraviti 25-minutni program.

Festival je potekal  23. in 24. maja. Prvi dan so se na koncertu predstavili zmagovalci tekmovanja, ki ga vsako leto decembra organizira šola gostiteljica, koncert pa je s krajšim programom zaključil naš harmonikarski orkester. Drugi dan festivala sta se na koncertu pod sloganom »Umetnost nas povezuje« poleg našega orkestra predstavila še domači godalni orkester in komorne skupine iz češkega Olomouca – Základna umelecka školá Žerotin.

Harmonikarski orkester Glasbenih šol Brežice in Sevnica pod taktirko dirigenta, ravnatelja Glasbene šole Brežice, Daniela Ivše je z nastopom navdušil. Premišljeno izbran in kvalitetno pripravljen program je orkester doživeto izvedel v izjemni Primacialni palači.

Udeležencem festivala bo dvodnevno gostovanje v Bratislavi ostalo v najlepšem spominu. Prisrčni in gostoljubni gostitelji so ob festivalskem dogajanju poskrbeli za prijetno druženje in pester spremljevalni program.

 

Glasbena šola Sevnica

Oglejte si tudi