Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Grozni Gašper na Razborju pod Lisco

Vse, kar smo brali v knjigah in videli v risankah, je res. 

Grozni Gašper, najbolj navihani in z vsakim novim stavkom še bolj poredni fantin, ki je osvojil otroke po vsem svetu, si  vedno zamisli prenekatero nagajivost. Teh je celo toliko, da si jih njegovi starši in učitelji sploh ne morejo zapomniti. Njegove lumparije segajo daleč onstran domačega in tudi šolskega praga, ne ustavi pa se niti pred neznanci.

Gašper vedno nadleguje svojega pridnega brata Petra in v svoje prigode pritegne tudi prijatelje. Mali pajkci, malo večji pajki in strašni taranteli so bili glavna nit premierne predstave Grozni Gašper in tarantela, ki so jo pripravili najmlajši gledališčniki Razborja pod odrom.

Kako je videti, če knjižnega in risanega junaka postaviš na oder in pri tem ne pozabiš, da te pod odrom gleda polna dvorana, v kateri sedijo tvoji starši, stari starši, brat in sestra, sošolci, razredničarka in veliko znanih ter neznanih obrazov, sta pokazala v predstavi več kot odlična mlada igralca Jakob Štigl kot Grozni Gašper in Jure Palčnik kot njegov brat Peter. Muhasta Maja, ki jo je zaigrala Lučka Imperl, jima ni ostala dolžna, prav tako pa so svojo nadobudnost pokazali Klara in Gašper Štigl v svojih vlogah mame in očeta, Emanuela Kleindienst v vlogi varuške Rebeke, Ožbej Imprel in Anže Vidmar v vlogi strašnih tarantel in male pajkice Pia Zakrajšek, Zala Bizjak, Alja Dobovšek ter Neža in Monika Štigl.

Igralci so nas ta večer prepričali, da je Grozni Gašper junak našega časa in da si zasluži priznanje najboljše otroške knjige leta 2008. Mali Razbor pod odrom združuje najmlajše generacije igralcev in prav zato se ni čuditi, da so si za letošnji izziv izbrali za njihov oder navihanega Groznega Gašperja, ki spada med najbolj prepoznavne junake sodobne otroške literature.

Foto: Kaja Dobovšek

Oglejte si tudi