Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

DOŽIVLJAJski konec tedna v Sevnici

V september smo v Sevnici vstopili s pestrim dvodnevnim dogajanjem, ki je pospremilo odprtje novih prostorov Doživljaja, turistične agencije Posavje in turistično informacijske pisarne. Z dogodki smo obeležili tudi 15 let delovanja Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost, ki je bil z namenom učinkovite organizacije, razvoja in spodbujanja družbenih dejavnosti Občine Sevnica ustanovljen leta 2006.

V petek, 3. septembra, je medenemu doživetju – Medeni turi –  sledilo odprtje novih prostorov na Glavnem trgu 19 v starem mestnem jedru Sevnice. V krajšem kulturnem programu, ki ga je popestril brežiški kantavtor Robert Petan, sta zbrane nagovorila direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek in podžupan občine Sevnica Janez Kukec. Prerezala sta tudi trak in slovesno odprla vrata v Doživljaj. Dogajanje se je nadaljevalo v popoldan in zgodnji večer, ko je bila v parku pri Občini Sevnica že tradicionalna Sevn'ška kuhinja na trgu. Na 14  stojnicah je bilo mogoče uživati v pristnih posavskih okusih – jedeh, vinih in pivu. Omamne vonjave, ki so se širile po trgu, so na prizorišče privabile številne ljubitelje dobre hrane in pijače. Poskrbljeno je bilo tudi za animacijo najmlajših. Za ljubitelje kulture so s fotokotičkom in projekcijo sodobne fotografije na pročelje spodnjega gradu poskrbeli člani Fotoganka iz Ljubljane. Dogodek je potekal v sklopu meseca Okusov Posavja.

Dogajanje se je nadaljevalo v soboto, 4. septembra, ko je na stojnicah v parku pri občini zadišalo po praženem krompirju. Pripravljali so ga člani Aktiva žena Tržišče, KŠD Log, TD Tržišče, TD Loka pri Zidanem Mostu, člani Planinskega društva Lisca Sevnica in ekipa KŠTM Sevnica. Kot se spodobi za prvo soboto v septembru, so na svoj račun prišli vsi ljubitelji te tradicionalne slovenske jedi. Ponudbo so popestrili ponudniki kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium. Prvi september je bil tako prav zares DOŽIVLJAJski.

Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica

Foto: Tanja Urek, Občina Sevnica, Klemen Bec, Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi