Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Defile sevniških mažoretk

Mažoretk Sevnica so imele v Športnem domu Sevnica že 10. tradicionalni koncert Defile, ki je bil po besedah gledalcev najboljši do zdaj.

V svoji prvi točki so stopile skupaj in na platno nanesle barve različnih risank. Navdušile so tudi najmlajše deklice, ki so na oder stopile prvič in pridno trenirajo v skupinah cici A in cici B pod vodstvom Larise Očko, Anje Popelar, Nuše Krajnc in Hane Vukalič. Osrednji del prireditve so popestrili Kvatropirci, poleg simpatičnih fantov pa so zaplesale tudi modre dame, juniorke, ki jih vodi trenerka Janja Samec, in najstarejše seniorke. Mažoretke so bile nadvse uspešne tudi na preteklem državnem prvenstvu. Koreografinja Tjaša Habinc je dele njihovih neformacij povezala v prekrasno celoto. Njihove uspehe je pohvalil tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Seniorke so julija odpotovale v Grčijo in si tam priplesale dve prvi in eno drugo mesto. Spomine na zmago so obudile s projekcijo slik. Nekatere izmed njih so s koncertom svojo mažoretno kariero zaključile, vendar z velikim veseljem ostajajo v društvu v drugačni vlogi. Monika Seničar je letos postala trenerka skupine senior, Tadeja Mrgole je koreografinja sevniških mažoret, na mesto predsednice sekcije pa bo namesto Janje Samec stopila Larisa Očko. Jože Železnik, dosedanji predsednik Društva Trg Sevnica, v sklopu katerega delujejo sevniške mažoretke, je predstavil tudi svojega naslednika, Roberta Kašeta. Poslovilni govor mažoretke Marinke Ocvirk, ki je v mažoretne vode stopila pred desetimi leti, je raznežil celotno dvorano.

V sklepnem delu dogodka, ki ga je povezoval Rado Trifković, so nastopili tudi neverjetni tolkalci Godbe Slovenskih železnic.

Oglejte si tudi