Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

10 namigov za podaljšanje občutka počitnic

Poletje je tu in z njim pričakovanje sproščenih dopustniških dni, v katerih bo več prostora za prostočasne aktivnosti, druženje, gibanje v naravi in ustvarjanje nepozabnih spominov. Ker tisti glavni dopust velikokrat (pre)hitro mine, smo za vas pripravili 10 namigov, kako lahko v lokalnem okolju izkoristite proste ure ob popoldnevih ali konec tedna ter si tako podaljšate občutek brezskrbnih poletnih dni.

1.       Peš na Lisco. Za skok na najbolj priljubljeni hrib v naši občini ne potrebujete celega dne. Izberite krajšo pot in si na vrhu privoščite znameniti Jurkov praženjak. Zasluženo.

2.       Uživanje v lokalnih okusih. Priporočamo kulinarično razvajanje v restavraciji, ki posebno pozornost posveča pristnim lokalnim sestavinam in odgovornemu odnosu do lokalnega okolja in tradicije. Obiščite Gostilno Repovž.

3.       Dan na bazenu Sevnica. Za prijetno osvežitev in drsenje po vodni gladini vam ni treba prav daleč. Bazen je odprt vsak dan od 8. do 19. ure.

4.       Pred vročino v senco hladne kleti. Posavje v zadnjih letih postaja čedalje bolj prepoznano po kakovostnih vinih. Med njimi še posebej izstopajo penine, ki, primerno ohlajene, v teh poletnih dneh še posebej prijajo. Obiščite katerega od vinarjev. Med Telčami in Dolnjimi Impoljami najdete kar tri.

5.       S kolesom ob reki Savi. Lahkotna aktivnost, veter v laseh in čudoviti razgledi. Naj bodo meje med občinami tokrat zabrisane. Vrnete se še vedno lahko z vlakom.

6.       Ulovite si večerjo. V velikem ribniku, ki je nastal v nekdanjem dnevnem kopu premogovnika Krmelj, živijo krapi, babuške, rdečeoke, linji, amurji, ščuke, smuči in som. Upravlja ga Ribiška družina Sevnica.

7.       Uživate v posebnih doživetjih? Skok s padalom z Lisce. Občudujte dolino reke Save iz zraka v varnem zavetju profesionalca.

8.       Obiščite kmečko tržnico. Tudi na morju večkrat zavijemo na tržnice, kjer se stojnice šibijo pod težo lokalnih in sezonskih dobrot. Zakaj ne bi sejemskega vzdušja doživeli tudi v Sevnici? Brez dvoma srečate koga za klepet.

9.       Po malo kulture. Senco in hlad poiščite v zavetju grajskih zidov. Najsibo na katerem od dogodkov Sevniškega grajskega poletja, na vodenem ogledu, vadbi joge v grajskem parku ali skrivnostnem nočnem ogledu gradu, na katerem vas pozdravi grofica Mathilde.

10.   Uživajte v dooooolgi kavi. Naj se vam vsaj enkrat v tednu ne mudi. Če bi izkušnjo radi še nadgradili, predlagamo, da zavijete v Grajsko kavarno. Kava z najlepšim razgledom je zagotovljena.

Naj poletje traja čim dlje.

Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi