Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Podajajoč intervju

Maja Hudej je del Knofa že vrsto let. Po pravici povedano sta zame ona in Mojca Knof, ki sem ga spoznala 3 leta nazaj še v Sevnici. Mojca je bila tista, ki me je seznanjala in spodbujala pri uresničevanju ideje. Maja pa je imela čisto posebno nalogo. Opravka ima namreč s tematiko, ki je meni osebno predstavljala največjega zmaja pri vstopanju v poslovni svet: finance. Maja je bila tista, ki me je vodila skozi osnove računovodstva, ki so bile potrebne za delovanje zavoda Veles, ki je poslovni partner Zavoda Knof.

Vedno se mi je zdelo, da govori v meni nerazumljivem jeziku in moje velike oči so ji dale vedeti, da mi je ekonomija španska vas ter je ponovno izbrala nove besede ter ponovila dokler se mi stvari niso razjasnile. Za to sem ji hvaležna. In ravno to še vedno dandanes skupaj z možem Primožem strpno počneta z nami, inkubiranci. Skozi čas se razvije posebna vez znotraj nas knofovcev in tematike pogovora se prestavijo iz formalno službene v osebno prijateljske. Ravno to je tisto, kar dela Knof drugačen, pristen, poseben s skrbjo za trajnostne medsebojne odnose.

Maja, kakšna je tvoja zgodba, kaj te je pripeljalo med Knofovce?

V KNOF-u sem že vrsto let, od leta 2011, prej sem bila prostovoljka oz. blagajničarka v MSOS. Ko se je zgodba z MSOS končala me je tako Mojca povabila med Knofovce za kar sem ji ful hvaležna. Ker je Mojca leta 2011 potrebovala nekoga, ki bi skrbel za finance sem tako jaz prevzela to funkcijo.

Kje vidiš, da je tvoja vloga znotraj Knofa?

Moja vloga v KNOF-u je skrbeti za računovodski del, administracijo, skrbim, da je finančno vse ok.


Kaj ti pri tem predstavlja največji izziv?

Največji izziv je biti natančen, zbran in biti pripravljen sodelovati z vsemi sodelavci, ki jih ni malo.


Si tudi mama in žena. S Primožem, tvojim možem, sodelujete in sta prav tako sodelavca. Kakšne so prednosti oz. izzivi dela s svojim partnerjem?

IZZIVI: biti skupaj celi dan

PREDNOSTI: naloge opravljava skupaj, vse je takoj urejeno, me takoj razume kaj hočem


Trajnost je zelo pogosto uporabljena beseda v današnjem času s široko tematiko. Kaj tebi pomeni beseda trajnost?

Trajnost pomeni ozaveščanje vrstnikov o varovanju okolja o samooskrbovanju.


Če bi stvari šle po tvojih zamislih, vidiš sebe čez 5 let ...

Čez 5 let se vidim še vedno v KNOF-u, saj sem letos postala predsednica društva KNOF, zaposlena za 8 ur.


Kot ena izmed inkubirancev vem, kako smo polni idej, pri financah pa se nam zlahka zatakne. Kaj bi priporočala podjetnikom, ki želijo realizirati svojo idejo z vidika računovodstva?

Pri inkubirancih si želim, da k meni pristopijo z vsaj nekaj predznanja s strani osnov računovodstva, in da ni potrebno zanje opravljati in pridobivati informacij, ki so jim tako ali tako na dosegu roke.


Intervjujala Petra Jazbec

Oglejte si tudi