Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

INTERVJU - BLAŽ JANC

Blaž Janc  

Mladi igralec Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško prihaja iz Loga v občini Sevnica, uvrščajo ga med največje slovenske rokometne potenciale, njegova prva športna ljubezen pa je bil nogomet. Preskok iz majhnega kluba med evropsko rokometno elito je pri teh letih nekaj res neverjetnega in redkega.

 

 

Blaž, kako bi se opisali?

 

Sam bi se opisal v štirih besedah: delaven, vztrajen, marljiv in prijazen.

 

Kdaj ste se začeli ukvarjati s športom? In kaj vam ta pomeni?

 

Šport me spremlja že celo otroštvo, saj sta oče in mama športnika oz. sta bila, tako da sem ves čas otroštva preživel s športom. Z očetom sem ves čas hodil na nogomet, ker je bil nogometaš. Zato je bil nogomet moja prva ljubezen v športu.

 

Za kateri klub igrate in kako je potekala vaša rokometna športna pot?

 

Igram za Rokometni klub Celje Pivovarna Laško. Moja športna pot se je začela, ko je Nogometni klub Radeče propadel in sem se odločil za rokomet. V osnovni šoli smo imeli krožek rokometa. Igra in šport sta me tako navdušila, da sem začel trenirati v Rokometnem klubu Sevnica in sem treniral celotno osnovno šolo. Prelomen je bil vpis v srednjo šolo v Celju. Takrat sem začel trenirati z Rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško. Tako se je moja športna kariera oz. uvod v mojo kariero razvil.

 

 

Kdo vas podpira in kdo je največji podpornik, zaveznik in motivator?

 

Moji največji podporniki so seveda starši in brat, saj so z mano v težkih in veselih trenutkih, za kar sem jim nadvse hvaležen. Ob njih je seveda moj vzornik Luka Žvižej, ki mi ves čas stoji ob strani s svojimi izkušnjami, nasveti in podporo.

 

Kaj je tisto, kar radi počnete v prostem času, vas bogati, sprosti in daje moč v življenju?

 

Vsekakor se rad ob prostem času, ki ga je zelo malo, odpravim domov k staršem in bratcu. Poleg njih, ki so na prvem mestu, se rad družim s prijatelji in se z njimi odpravim na morje, kjer se res lahko najbolj sprostim.

 

 

Kaj  bi svetovali današnji mladini, osnovnošolcev in srednješolcem. Katerim rečem in stvarem je treba dati prednost?

 

 

 

Sam sem treniral dvakrat na dan in še treniram, ob tem sem hodil v srednjo šolo, tako da menim, da je mogoče, če so volja, organiziranost in seveda cilj, ki ga želiš doseči, vse skupaj peljati oz. uskladiti. S trdim delom se da priti daleč, tako da jim svetujem, naj vztrajajo in nikoli ne obupajo.

 

 

Blaž, hvala za odgovore, ki bodo morda pomagali otrokom in mladostnikom. Res je, da se da le s trdim delom, voljo in vztrajnostjo v življenju kaj doseči. Ni ovinkov, ni lažjih poti,  a če nekaj delaš s srcem, nobena odpoved ni pretežka.

Ponosni smo, da iz naše občine prihaja tako perspektiven igralec in prijazen fant.

Želimo vam še veliko uspeha na športnem in osebnem področju. Hvala, da ste si vzeli čas za pogovor in srečno.

 

Pogovarjala se je: Alenka Kozorog

 

Oglejte si tudi