Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

EU-projekt SITS: Več kot 400 ljudi vadi brezplačno

Evropsko financirani projekt SITS, ki se nanaša na socialno vključenost prek športa, omogoča Sevničanom, da vadijo brezplačno v sklopu številnih športnih programov, ki jih izvajajo športna društva znotraj Športne zveze Sevnica. 

Projekt se je začel junija 2022, občanom pa je omogočena brezplačna vadba v različnih skupinah in za vse starosti v obdobju 4 mesecev, od septembra oz. oktobra do decembra oz. januarja (odvisno od vadbe).

Malčki tako vadijo v skupinah za predšolske otroke v sklopu ŠD Partizan Sevnica, šolski otroci pri gimnastiki, igrarijah, tenisu, plezanju ali nogometu v sklopu Športnega društva GF tennis, Plezalnega kluba Sevnica in ŠD Partizan Sevnica. Odrasli vadijo brezplačno na funkcionalnem treningu, cross-fit vadbi, pilatesu, akrobatiki, vadbi samoobrambe in tenisu v sklopu IPPON Sevnica, ŠD GF tennis, društva Pilatus + Nežka in ŠD Partizan Sevnica. Seniorji pa vsak dan prek Društva za zdravje ali ŠD Partizan Sevnica. 

Tedensko se na brezplačnih vadbah zvrsti več kot 400 različnih vadečih in veseli smo, da te možnosti izkoristijo. V januarju vas bomo obvestili točno, koliko vadečih je bilo in povečanje števila katerih smo opazili v tem času. Za vse, ki se nam še niste pridružili, še ni prepozno. Pridite, se vidimo v telovadnici.

Več na FB SITS-Social inclusion through sports/Športna zveza Sevnica/www.sitsproject.eu

Oglejte si tudi