Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Začutite utrip posavskih hribov in podeželja

Primerno obuti in lahkega koraka vdihnite svež zrak ter začutite utrip posavskih hribov in podeželja. Hribovit svet na levi in desni strani Save je prepreden s številnimi potmi različnih težavnosti, ki kar vabijo, da jih odkrijete. Po označenih pohodniških poteh se podajte na raziskovanje planinskega sveta, ki ima v Sevnici že dolgo tradicijo.

Tradicija je tesno povezana z Lisco (948 m), enim od posavskih hribov z najlepšim razgledom. Na vrh Lisce vodi več markiranih planinskih poti, med njimi tudi plezalna pot, ki teče po njeni južni strani. Lisca je poleg Velikega Kozjega (993 m), Lovrenca (459 m) in Ješivca eden izmed vrhov v občini Sevnica, ki jih med Kumom in Bohorjem povezuje Zasavska planinska pot.

Za ljubitelje potepanj v naravi so na voljo številne pešpoti, na katerih se ponujajo čudoviti razgledi, kulturne in naravne lepote združene v tematskih poteh.

Na voljo je tudi planinski zemljevid Lisca in Sevnica z okolico - 1 : 30.000, ki obsega območje med Nebeško goro, Zidanim Mostom in Planino pri Sevnici na severu, Planino pri Sevnici in Bohorjem na vzhodu, Bučko in Mokronogom na jugu ter Mokronogom, Šentrupertom in Nebeško goro na zahodu. Na zadnji strani zemljevida najdete predstavitev Občine Sevnica ter nekaterih njenih največjih znamenitosti.
Na planinskem zemljevidu najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, turistične kmetije ter marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča, vzletišča jadralnih padalcev in še kaj.
Karte je možno dobiti v času uradnih ur planinskega društva, lahko pa jih naročite po e-pošti pdlisca@gmail.com ali na mobi 041 481 697 (Darinka).

Več o planinstvu in pohodništvu najdete na www.pd-lisca.si ali www.bikeridewalk.si V našem TICu bomo z vami z veseljem delili tudi ostale informacije in zemljevide planinskih in pohodniških poti po občini Sevnica ter vas povabili na Posavski festival pohodništva, organizirane pohode, dneve tematskih poti in Sevniški planinski maraton.


KŠTM Sevnica,
TIP Sevnica in Doživljaj, TA Posavje
Glavni trg 19
8290 Sevnica

Kontakti
+386 51 680 287

+386 7 81 65 462
dozivljaj@kstm.si


Oglejte si tudi