DANES
26°C
11°C
JUTRI
26°C
13°C
Oceni objavo

Delavnice za učinkovit nastop na trgu dela v MC Sevnica

V prostorih Mladinskega centra v Sevnici je konec avgusta v šestih dneh potekal 24-urni program, namenjen aktivnemu iskanju zaposlitve, v organizaciji zavoda Papilot, koncesionarja Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na področju vseživljenjske karierne orientacije. S sodelovanjem zavoda KŠTM je bila omogočena udeležba v programu 15 brezposelnim iz občine Sevnica.

Posebna skrb je bila namenja spodbujanju aktivnega vključevanja uporabnikov v delovno in socialno okolje ter zvišanju njihove splošne ravni zadovoljstva in kakovosti življenja.

Delavnice temeljijo na celostnem pristopu k posamezniku, strokovni individualni obravnavi in izkustvenem doživljajskem delu v majhnih skupinah, v katerih se z interakcijskimi tehnikami spodbuja kakovostnejša komunikacija, vpliva na povečanje samozavesti in pozitivne samopodobe, gradi na vpogledu v lastno funkcioniranje ter pripomore k večji sociabilnosti, osebnostni rasti, odpornosti in krepitvi notranje moči.

Tudi v Sevnici so bili udeleženci s programom izjemno zadovoljni, izkustveni način pridobivanja znanj in veščin vodenja kariere ocenjujejo kot primeren in ustrezen svojemu pričakovanju. Najbolj so jim koristili predlogi za učinkovito aktivacijo, konkretna priporočila za izboljševanje prijav, ponudb in življenjepisov ter simulacija zaposlitvenega pogovora. Poleg načina dela so izpostavili zadovoljstvo s skupinsko obliko dela, kjer imajo prostor za izmenjavo izkušenj, krepitev samozavesti in izpostavitev svojih kompetenc kot prednosti pri zaposlovanju.

 

Mojca Švigelj, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi