DANES
25°C
12°C
JUTRI
24°C
16°C
Oceni objavo

20 let ljudskega petja na Blanci

Ljudske pevke KUD France Prešeren Blanca smo skupaj z učenci Osnovna šola Blanca 17. novembra obeležile 20 let Ljudskega petja na Blanci. Ustanoviteljica ljudskega izročila je bila Andreja Fakin Černel. Na začetku je bila to večja skupina pevk in pevcev, ki so prepevali v domačem kraju na Blanci in drugje. Sčasoma se je skupina zaradi bolezni in umrljivosti zmanjšala. Zadnjih 6 let pa se še naprej trudimo v manjši skupini, da ne bi šla ta zvrst ljudskega izročila v pozabo. Pojemo na prireditvah v Krajevni skupnosti Blanca, pred časom pa tudi po domovih za starejše občane in na reviji Skupaj se znajdemo mi in drugje.

Za 20 let delovanja na področju ljudske kulture smo pevke prejele priznanje Zveze kulturnih društev Sevnica, za kar se v imenu vseh pevk in pevcev, ki so kadarkoli sodelovali v skupini, iskreno zahvaljujem.

1/3



Bil je prijeten večer, ki so ga skupaj z nami popestrili učenci Osnovne šole Blanca. Prireditev je komično vodil Milan Črnel, skupaj s hčerjo Zalo in sinom Andražem. Prijetno občinstvo pa je napolnilo dvorano. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tega večera.

 

Hvala in srečno.

Slavica Puh

Oglejte si tudi