Logo MojaObčina.si

Šentrupert

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
2°C
-2°C
Deli
1877

Oratorij 2016: Zdaj gre zares!

Zdaj gre zares! - naslov letošnjega oratorija, ki nas je opominjal, da ni več prostora za odlašanje in da je čas, da damo vse od sebe. Zares je šlo prejšnji teden, od 11. do 16. 7. 2016, ko smo animatorji Šentruperta vsako jutro pričakali otroke, jih pozdravili v novih prostorih župnišča in skupaj z njimi odpeli himno ter dvignili zastavo. 

Oratorijski dan se je nadaljeval z ogledom filma o Ostržku - letošnjemu junaku, ki nas je s svojimi napačnimi in pravilnimi odločitvami učil, kako moramo ravnati v življenju. Ko smo si ogledali film, so otroci skupaj z animatorji šli po starostnih skupinah, v katerih so imeli kateheze. Tam so se pogovarjali o filmu in ob igri spoznavali, kdaj je Ostržek ravnal prav in kje ga je polomil. Vsak navaden oratorijski dan smo imeli tudi dve malici, molitev, velike igre, pri katerih so otroci tekmovali med seboj v skupinah in delavnice, v katerih so lahko otroci izdelovali svečke, ostržke, zapestnice, se učili čarati, kuhati in še marsikaj drugega. Veliko pa smo tudi prepevali, plesali, bansali, igrali nogomet in se igrali družabne igre, za kar je bilo dovolj časa med odmori. 

V torek smo ujeli zadnji vroči dan in se z vlakom odpeljali v Sevnico, kjer so tako otroci kot animatorji uživali na bazenu. V petek pa smo se peš odpravili na Mirno, kjer smo obiskali križ, ki stoji na mestu, kjer so našli bl. Alojzija Grozdeta. Ta dan smo zaključili s sveto mašo v mirnski cerkvi.

V soboto pa smo oratorijski dan zaključili že ob dveh, ko se je začela prireditev za starše. Na kratko smo jim predstavili oratorijski dogajanje, prireditev pa je zaključil čarodej Andrej, ki nas je osupnil s svojimi triki.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!