Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Oratorij 2015: Hočem biti svet

Prejšnji teden, natančneje od 29. 6. do 4. 7., je v Šentrupertu potekal oratorij, počitniški program za otroke. Letos smo skozi celoten teden prek filma, ki smo ga posneli animatorji, spremljali zgodbo svetega Dominika Savia. Po njegovi veliki želji je letošnji oratorij dobil tudi naslov: Hočem biti svet.

 

Oratorijske dni smo začenjali ob 9h zjutraj. Po uvodnem pozdravu smo odpeli himno in dvignili zastavo, potem pa smo si ogledali film o letošnjem junaku. Nato so otroci po starostnih skupinah odšli h katehezam, kjer so se skupaj z animatorji pogovorili o zgodbi in se skozi igro in pogovor naučili kaj novega za življenje. Dogajanje se je nadaljevalo po delavnicah, kjer so otroci ustvarjali, se naučili novih spretnosti in se zabavali. Sledila je molitev, tej pa malica, ki smo jo vsi že komaj čakali. Po dolgem odmoru, ko smo plesali, igrali nogomet in se pogovarjali, so bile na vrsti velike igre. Otroci so cel teden tekmovali po skupinah, kot pričakovano pa so jim bile najbolj všeč vodne igre. Na koncu vsakega dne smo še enkrat odpeli himno in spustili zastavo.

 

Dva dneva našega oratorija smo namenili izletoma. V torek smo se peš odpravili k svetem Roku, kjer smo na ognju pekli hrenovke, pohod pa smo zaključili s sveto mašo. Prav poseben dan je bil četrtek, ko smo se z vlakom odpeljali v Sevnico na bazen, kjer so tako otroci kot animatorji zelo uživali. 

 

Letošnji oratorij, ki se ga je udeležilo blizu 60 otrok in skoraj 30 animatorjev, smo skupaj z nekaterimi starši zaključili v soboto s sveto mašo. 

Oglejte si tudi