Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
5°C
PON.
26°C
7°C
Oceni objavo

Mali čebelarski krožek v polnem zagonu

V prvih dveh mesecih pouka smo komaj uskladili urnik našega malega čebelarskega krožka. Ko nam je končno le uspelo, smo se takoj “vrgli” v delo. Ob teoretičnem spoznavanju čebel in dela čebelarjev, tudi praktično preizkušamo, vonjamo, opazujemo, pripravljamo.

Spomladi smo v med namočili smrekove in borove vršičke. Potrebno jih je bilo precediti in preliti v kozarčke. To učinkovito zdravilo zoper kašelj bo na voljo na bazarju. Mi smo ga že poskusili in zares je okusno.

Najbolj smo se razveselili prvih nekaj kozarčkov medu, ki so ga pridelale čebele iz našega, Lunačkovega čebelnjaka. Tudi tega smo poskusili, res je aromatičen. 

Nadaljevali smo s spoznavanjem drugih čebeljih pridelkov in izdelkov iz njih. Mladi čebelarji so imeli priložnost opazovati barvitost in okus zrn cvetnega prahu, prav tako smo se podučili o super zdravilu- propolisu. Čaka nas pester november in s tem priprava na bazar. Takrat nas le obiščite in si privoščite super živila in zdravila, ki jih bomo pripravili s pomočjo pridelkov naših pridnih kranjskih sivk.

(vir: os-sentrupert.si)

Oglejte si tudi