Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

6. Drobtinica v Šentrupertu zelo uspešna


Rdeči križ Slovenije se že šestnajsto leto vključuje v mednarodno humanitarno akcijo Drobtinica – Malo je … Veliko. Namen Drobtinice je obeleženje Svetovnega dneva hrane, ki je razglašen za 16.oktobra in zagotavljanje pomoči socialno ogroženim osnovnošolskim otrokom v obliki toplega obroka, poleg tega pa tudi ozaveščanje širše javnosti o problematiki in razmahu revščine.

Tudi KORK Šentrupert se je v sodelovanju z Območnim združenjem RK Trebnje v soboto, 15. oktobra vključil v to akcijo. Na dveh stojnicah na trgu so prostovoljci KORK Šentrupert, skupaj z mladimi člani RK iz OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, z učiteljico Martino GORENC, ter otroci Vrtca Čebelica Šentrupert, z vzgojiteljico Zdenko SIMONČIČ menjavali darovani kruh, krušne izdelke, domača peciva, sokove, kis, marmelade, med in druge dobrote za prostovoljne prispevke.

Stojnici sta bili izredno dobro obiskani, saj smo zbrali 1.202,85 EUR. Denar je namenjen šolskemu skladu OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert izključno za plačilo toplih obrokov za socialno ogrožene otroke.

Pomembno je poudariti, da so tako otroci v vrtcu kot učenci osnovne šole, ves teden z velikim veseljem in predanostjo pekli peciva, zbirali domače dobrote ter v soboto z vozički, polnih dobrot, obiskali Šentrupertčane ter okoliške vasi tudi po domovih.

Prostovoljci KORK Šentrupert smo ponosni na odzivnost lokalnega prebivalstva. Drobtinica je med domačini pa tudi drugimi obiskovalci Šentruperta toplo sprejeta, kar daje tako otrokom, mladim članom RK kot prostovoljcem KORK še večji zagon in vzpodbudo ter priznanje njihovemu humanemu in dobrodelnemu delu.

Prostovoljcem KORK Šentrupert se je letos pridružil tudi ravnatelj OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, g. Jože TRATAR tako z delom kot tudi z domačimi dobrotami iz krušne peči. Stojnici pa vsako leto obišče tudi župan Občine Šentrupert g. Rupert Gole, belokranjske pogače, ki jih spečeta njegova žena Tjaša in tašča Marjana pa so v hipu zamenjane za denar.

VELIKA HVALA:

  • Pekarni Bistrica,

  • Mercatorju, d.o.o.,

  • OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert,

  • Vrtcu Čebelica,

  • staršem otrok, ki so se v velikem številu odzvali ter donirali svoje domače izdelke (kruh, peciva ter ostale domače dobrote),

  • vsem dobrim ljudem (družini Krnc iz Kostanjevice, družini Gorenc s Hrastnega, družini Kurent iz Škrljevega, Martini Ruperčič, Nadi Špolar, Heleni Krnc, Andreji Cesar, Rozi Podlogar, Vesni Vojnovič, Marjani Pejovič, Tilki Gorenc, družini Markeljc iz Straže, Nežki Ruperčič, družini Mikec iz Straže, Dragici Udovč, Marjani in Juretu Bizjaku, Tjaši in Rupertu Goletu, Jožici in Anici Starič, Hemi Bizjak ter drugi), ki so na stojnice prinašali svoje izdelke ali donirali denar. Naj mi bo oproščeno, če sem koga pozabila našteti,

  • gospodu župniku za oznanilo ob sveti maši,

  • hvala tudi poslovodkinji in prodajalkam trgovine KZ Mercator Šentrupert.

Oglejte si tudi