Šentrupert

DANES
23°C
13°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

Podeljena občinska priznanja

Na sinočnji slovesni prireditvi ob občinskem prazniku Občine Šentrupert so šestič podelili tudi občinska priznanja: listino je prejelo Konjerejsko društvo Šentrupert, priznanji pa Peter Brcar in Tilka Gorenc.

Župan Občine Šentrupert Rupert Gole se je v svečanem govoru dotaknil uspehov zadnjih skoraj osem let. Prepričan je, da je Šentrupert danes ugledna in uspešna občina, ki je tudi ekonomsko vse bolj močna, ki razvija projekte, s katerimi ustvari lastne finančne vire, med katerimi je izpostavil predvsem kotlarno na Dobu, pa tudi projekte, ki so bili prepoznani kot primeri dobrih praks. „Če začnem pri prvem popolnoma lesenem, nizkoenergijskem vrtcu in končam z Deželo kozolcev, ki je uresničila tudi vizijo občanov, da je največji potencial Šentruperta v razvoju turizma. Takšen prihod obiskovaclev, kot ga beležimo sedaj, je presegel vsa naša pričakovanja. Je pa to seveda izziv za naprej in skozi ta izziv razvijamo nove projekte, ki bodo podprli vse te številne obiskovalce in njihove potrebe. Predvsem je to prenova trga, razvoj gostinske ponudbe in vse ostale ponudbe, ki bo ta turizem tudi podprl,“ pravi župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

 

Listino Občine Šentrupert je prejelo Konjerejsko društvo Šentrupert v zahvalo za razvoj konjerejske dejavnosti v kraju in prispevek društva k ugledu in promociji občine ter v spodbudo za nadaljnje delo. Priznanje je v imenu leta 1998 ustanovljenega društva, ki je najbolj poznano po nabadanju klobas in blagoslovu konj na Štefanovo, prevzel predsednik Ciril Bizjak: „To priznanje nam pomeni en ponos oziroma zagon še naprej za uspešno delovanje tega društva.“ 

 

Peter Brcar je prejel Priznanje Občine Šentrupert za dolgoletno delo na področju vinogradništva, zasluge za zakonsko zaščito cvička in za dolgoletno delo v Krajevni skupnosti Šentrupert: „Tako kot je vsak zasluženega priznanja vesel, sem ga tudi jaz vesel. Posebej ker – do tega priznanja prit, je bilo treba vložiti veliko truda in dela. 

1/10

Godalni orkester Glasbene šole Trebnje z dirigentom Markom Fabianijem









Prostovoljci, ki so osvežili podobo kulturnega doma

 

Tilka Gorenc pa je prejela Priznanje Občine Šentrupert za razvejano kulturno dejavnost v tretjem življenjskem obdobju: „To je eno tako priznanje, ki je res življenjsko, za to kar sem naredila, kar sem napisala. In plešem in pojem in si prizadevam, da bi nekaj dala v Šentrupertu.“ - pripeta tonska izjava Tilke Gorenc) 


Na sinočnji prireditvi, ki jo je povezovala Petra Krnc, je nastopil Godalni orkester Glasbene šole Trebnje pod vodstvom profesorja Marka Fabianija, Občini Šentrupert pa so ob prazniku čestitali mirnska podžupanja Barica Kraljevski, sevniški podžupan Janez Kukec in župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. Domači župan Rupert Gole pa se je na koncu svojega goora zahvalil še štirim prostovoljcem, ki so na lastno pobudo osvežili podobo kulturnega doma – Ruža Brcar, Jurij Bizjak, Roman Prijatelj in Janez Žibert so prejeli posebna priznanja.

 

Oglejte si tudi