Šentrupert

JUTRI
23°C
9°C
SOB.
23°C
9°C
Oceni objavo

Desetič podelili občinska priznanja

ŠENTRUPERT, 3. junij 2017 – Galerija OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert je včeraj gostila slovesno prireditev ob občinskem prazniku Občine Šentrupert s podelitvijo občinskih priznanj – listino je prejel KUD Ženski pevski zbor Šentrupert, priznanji pa Apolonija Rugelj in Stanko Okoren.

 

KUD Ženski pevski zbor Šentrupert je prejel Listino Občine Šentrupert ob 10. obletnici delovanja za uspešno soustvarjanje raznovrstnih ljubiteljskih kulturnih dogodkov. Priznanje je prevzela predsednica Janja Grebenc. Na predlog Odbora za priznanja je občinski svet potrdil dva prejemnika Priznanja Občine Šentrupert. Apolonija Rugelj je prejela priznanje za dolgoletno pedagoško delo in uspešno vodenje Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert od 2001 do 2010 ter za pomoč pri ustanovitvi in začetku delovanja KUD Ženski pevski zbor Šentrupert, Stanko Okoren, ki mu bo priznanje izročeno kasneje, pa za aktivno delo v lokalni skupnosti in odločen nastop proti postavitvi električnih daljnovodov po dolini Šentruperta ter za neprecenljiv prispevek k ohranjanju in prikazovanju starih ljudskih običajev.

 

Ob vsakem občinskem prazniku pogledamo za nazaj in se ozremo tudi v prihodnost. Kakšno leto je realiziranega več, kakšno leto manj, ampak v celoti pa menim, da smo lahko zadovoljni, da smo v teh desetih, enajstih letih v Šentrupertu veliko postorili, vendar se marsikakšna stvar, ki je bila narejena pred sedmimi, osmimi leti, tudi že pozabi. Načrti za naprej so predvsem ureditev glavne vpadnice do trga, ureditev trga in vsa potrebna komunalna infrastruktura v Šentrupertu, potem pa še ostali manjši projekti,“ ob prazniku pravi župan Občine Šentrupert Rupert Gole

1/9









 

Prireditev ob prazniku je povezovala Petra Krnc, za glasbene užitke pa so poskrbeli učenci in učitelji Glasbene šole Trebnje, ki so dogodek oplemenitili z raznolikim programom za vse okuse. V Šentrupertu praznovanje nadaljujejo s popoldansko tradicionalno prireditvijo Cviček na trgu v Šentrupertu, jutri po 16. uri bo druženje prijateljev Šentruperta v Deželi kozolcev, prihodnjo soboto pa praznuje Dežela kozolcev rojstni dan s kulinarično-etnološko prireditvijo Tabrh z likofom.

 

 

Oglejte si tudi