Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

24. redna seja – Proračun za leto 2022 soglasno sprejet

Občinski svet Občine Šentrupert je na 24. redni seji, potrdil proračun za letošnje leto. Proračun predvideva približno 5,5 milijona evrov prihodkov in odhodkov.

Seje se je udeležilo šest od devetih svetnikov, ki so soglasno sprejeli predlagani proračun, ki med drugim predvideva odplačevanje 400 tisoč evrov dolga in 3,1 milijona evrov za naložbe. »Po dolgih štirih mesecih popravljanja in usklajevanja načrtovanih odhodkov je občinski svet končno potrdil proračun za letos. Občinska uprava tako lahko normalno posluje. Realizacija ambicioznega proračuna pa bo vsekakor zelo omejena, saj mi občinski svet ni dal pooblastila za podpisovanje investicijske dokumentacije in bo zato moral vso investicijsko dokumentacijo predhodno obravnavati in potrditi občinski svet. S tem se otežujejo in podaljšujejo predhodni postopki za prijave na razpise za nepovratna sredstva, ki imajo običajno kratke roke za prijavo. Upam, da bomo uspeli vsaj s prijavami na najpomembnejše pravi župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec

V letošnjem proračunu med drugim dobrega pol milijona evrov namenjajo investicijskemu vzdrževanju in gradnji občinskih cest, približno 600 tisočakov komunalni ureditvi aglomeracije Vesela Gora, 260 tisočakov za oskrbo z vodo in 757 tisoč evrov za obnovo in oživitev kulturnega doma.

Ostali sklepi:

Občinski svet torej včeraj ni pooblastil župana za potrjevanje investicijske dokumentacije za projekte, uvrščene v Načrt razvojnih programov Občine Šentrupert, pred izdajo soglasja k imenovanju direktorice javnega zavoda Zdravstveni dom Trebnje pa je zahteval revizijo postopka javnega razpisa. Sklenil je, da brez revizije ne bo dal soglasja za imenovanje nove direktorice.

Oglejte si tudi