Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Potovanje na otok zakladov

V Šentrupertu so drugo septembrsko sredo najmlajši lahko uživali v slikovit otroški gledališki predstavi,  v kateri sta imela glavno vlogo navihana Pika Nogavička in čisto pravi Gusar Val. V Deželi kozolcev Šentrupert sta se gledališka junaka podala na svojevrstno potovanje na otok zakladov, na katerem ni manjkalo zabave in smeha.

Gre za pomorsko pustolovščino gusarja Vala in Pike Nogavičke v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji. Pogumni gusar Val je našel strgan starodaven zemljevid, ki vodi do otoka zakladov. Medtem ko je iskal manjkajoči del zemljevida, pa mu je načrte prekrižala najmočnejša, najbolj zabavna in najpogumnejša punca na svetu, Pika Nogavička. Predstava, ki ima že več kot 300 ponovitev, je prejela tudi nagrado Piranskega festivala Zrno soli za najboljši gledališki dogodek.

Gostovanje otroške predstave je pripravila trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Deželo kozolcev Šentrupert in Občino Šentrupert, za obiskovalce je bil ogled ob spoštovanju aktualnih ukrepov in priporočil za zajezitev epidemije Covid-19 brezplačen.

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi