Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
NED.
25°C
10°C
Oceni objavo

Sitarjevški hodi - gastronomsko popotovanje v srcu Rudnika Sitarjevec Litija

27. OKTOBRA 2023 ob 18.00 URI se bo del ekipe Krčma na gradu Bogenšperk preselil iz gradu, »sezidanem na visokem hribu sredi gozdov« kot je zapisal Janez Vajkard Valvasor, na lokacijo brez daljnosežnega razgleda, a kljub temu edinstveno in barvito. V Rudnik Sitarjevec Litija, ki bo za dobre dve uri postal prizorišče vrhunskega kulinaričnega dogodka - Sitarjevški hodi. 

Za okoli 30 gurmanskih navdušencev se bo dogodek pričel slavnostno, s penino Wagensperg. V intimnem ambientu rudnika se bo za dolgo mizo popotovanje nadaljevalo s 5-hodnim menijem, pospremljenim z izbrano vinsko kapljico, žganjem ter kratkimi pripovedmi rudarsko - kulinaričnih zgodb.
Kuharski mojstri bodo tradicionalne sestavine, ki so jih nekoč prinašali sitarjevški rudarji na delo ter jedi, ki so jih njihove žene pripravljale doma, nadgradili s sodobnimi gastronomskimi veščinami. Jedi in njihove predstavitve bodo vključevale tudi sestavine in rokodelske izdelke, ki nosijo certifikat kakovosti Srca Slovenije, ki ga organizator dogodka Razvojni center Srca Slovenije podeljuje najboljšim prehranskim in rokodelskim izdelkom že od leta 2016.

Miza združuje ljudi, da si jo delijo. Miza v rovih Rudnika Sitarjevec Litija je drugačna od običajne, saj se pojavi le nekajkrat na leto in ponuja razburljivo kulinarično izkušnjo ob soju sveč. Ljubitelji kreativne kulinarike, navdahnjene z letnimi časi, kakovostnimi sestavinami in lokalnimi zgodbami, vljudno vabljeni za dolgo mizo tja, kjer je svet povsem drugačen. 

Več informacij in prijave na https://rudniksitarjevec.si/obisci-rudnik/sitarjevski-hodi

Oglejte si tudi