Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Čistilna akcija 2022

V soboto, 26. marca 2022 in teden pred tem datumom je v Šentrupertu potekala Občinska čistilna akcija. Kaj je ugotovitev akcije? Smeti je manj, a še vedno preveč.
Organizirano so se akcije udeležila društva, ki delujejo v občini ter domača osnovna šola in vrtec.

Skrb za urejeno in čisto okolje je naša skupna in stalna skrb, zato so se občinski čistilni akciji pridružili tudi otroci iz vrtca Čebelica. V tednu od 21.3. do 25.3.2022 so se po skupinah razdelili ter napotili po načrtovanih poteh.
Z otroki so se predhodno pogovorili, kako pomembno je, da je naše okolje čisto. Z veseljem so pobrali vsako smet, ki so jo zagledali. Ob koncu so bili otroci za ves trud tudi nagrajeni s sokom in nekaj sladkim za pod zob.

Akciji so se pridružili tudi člani PGD Zabukovje, Konjerejsko društvo Šentrupert, Rekreativno društvo Šentrupert in Etno družabno društvo Draga pri Šentrupertu, ki so urejali vaško središče, pobirali smeti in pometali cestišče skozi vas Drago in ob vpadnicah v vas ter akcijo združili z Občnim zborom društva na katerem so zbrali kar nekaj materialne pomoči za Ukrajino, ki jo bodo predali naprej na RKS - OZ Trebnje. Prav tako so v akciji sodelovali posamezni občani.

Vsem se iskreno zahvaljujemo. Občina Šentrupert pa je za vse udeležence organizirala malico.


Oglejte si tudi