Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

REKREACIJA V ŠENTILJU

Živimo v času, ko smo se ljudje pričeli zavedati koliko doprinese aktivno preživljanje prostega časa. Čas v katerem se vsi zavedamo, da se da različne bolezni premagati z zdravim načinom življenja, ki vključuje rekreacijo in zmernost pri prehrani.
Športno plesno društvo Opium je bilo ustanovljeno leta 2011 v namen širjenja rekreacije, plesa med otroke in odrasle. V društvu se izvajajo različne dejavnosti tako za otroke kot za odrasle. Pridruži se nam lahko vsak, ki se želi spoznati z različnimi načini vadb, ga veseli šport v prostem času ali pa se morda samo želi spočiti od napornega tedna. Ponujamo 6 različnih vadb za odrasle. Tako se za čisto vsakega od nas najde nekaj kar mu leži.
Vse vadbe za odrasle potekajo v telovadnici OŠ Rudolfa Maistra Šentilj od ponedeljka do četrtka.

 

V PONEDELJEK se lahko sprostite ob enostavnih korakih iz AEROBIKE. S primerno vadbo lahko razvijamo in vzdržujemo fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo imunsko odpornost. Med vadbo aktiviramo in krepimo vse velike mišične skupine, s tem oblikujemo telo in vzdržujemo njegovo kondicijo, z razteznimi vajami pa poskrbimo za gibljivost. Ker je ura aerobike namenjena tudi druženju, zabavi in sprostitvi pa tako zadovoljimo tudi naše psihične in sociološke potrebe. Vadba je primerna tako za ženske kot moške, rekreativce, začetnike, športnike, plesalce,… Vidimo se vsak ponedeljek ob 19. uri. Vadba traja eno uro.

 

V TOREK in ČETRTEK se srečamo z vadbo, ki sprošča, osrečuje. ZUMBA! Vroči latino ritmi ob katerih se sploh zavedali ne  boste, da vadite na princip intervalnega treninga! Gre za "zamaskirano vadbo", saj se vadeči tako zelo zabavajo, da sploh ne opazijo, da vadijo. Gre za obliko vadbe, ki jo boste želeli početi vsak dan, saj se boste ob njej počutili odlično! Glasba, koraki, gibi, skupina, občutek...so zelo drugačni kot pri čemerkoli, kar ste do sedaj poskusili! Vsakdo lahko začne z vadbo takoj, ne glede na fizično pripravljenost, starost, plesno znanje, znanje aerobike ali fitnesa. Gre za kardio vadbo s komponentami vadbe za oblikovanje mišic, ki vključuje celotno telo ter pomaga doseči individualne cilje vsakega posameznika. Vadbo si prilagodite sami glede na vaše sposobnosti! ZUMBA poteka vsak torek in četrtek od 19. do 20. ure.

 

Ob SREDAH smo že tako nabiti z energijo, da si enostavno moramo privoščiti nekaj več, nekaj ob čemer se maksimalno sprostimo, damo iz sebe vso negativno energijo in si zamislimo nekoga, ki nas je pošteno razkuril…in mu pokažemo svoje! Seveda, gre za AEROBIKO Z ELEMENTI BORILNIH VEŠČIN! Enostavni udarci, nobene koreografije, čista sprostitev in maksimalna nabitost z energijo! A si upaš?? Potem se nam pridruži vsako sredo ob 19. uri.

 

Ampak to še seveda ni vse! Ob torkih in četrtkih si privoščimo še NEKAJ VEČ! Po končani uri ZUMBE, si vzamemo 5 minut, da malce zadihamo. Ob torkih med 20.05 in 20.30 si okrepimo celotno telo z vajami na blazini. Dodatna krepitev telesa. Ob četrtkih se srečamo z različnimi vadbami, različnimi pripomočki. Od nizko intenzivnih do visoko intenzivnih treningov za moč s pomočjo lastne teže, uteži, drsečih podlog, klopi, fitnes pripomočkov,… Vsak četrtek nas čaka nekaj novega, vsakič nove vaje, ki trajajo le 1minuto. In samo 7 jih je!

 

Tudi kakšen "prost dan" se znamo malce podružiti, iti v kino, bowling, kolesarjenje, piknik... Ker smo vsi del ene velike družine. Ko ob rekreaciji postaneš del nečesa, najdeš nove prijatelje za klepet, je to enostavno vse kar potrebuješ za sprostitev od napornega delovnega tedna.

Ne odlašaj, pridruži se zabavi in migaj z nami!

 

Vse informacije lahko dobite preko maila:zumbazdorotejo@gmail.com ali na 051/619-933 (Doroteja) ali na FB strani Športno plesno društvo Opium ali se pa kar oglasite pri nas na vadbi.

 

Da je vse to in še več tudi res si preberite spodnja dva prispevka zadovoljnih članic:

 

Mihelca, 42 let

»Po dveh porodih in veliko dietah, mi je nekega dne prekipelo. Nenehna odrekanja, tehtanja, štetja kalorij so mi vzela vso voljo in energijo. Moža sem prepričala, da nujno potrebujem orbitrek. Seveda sem ga dobila, da bom telovadila in bom potem zagotovo srečna. Pa kako sem telovadila. Po prvih bolečinah v mišicah, sem si nujno morala vzeti odmor, ki je včasih trajal teden dni in potem vse znova. Polagoma, vendar vztrajno, je začela moja mučilna naprava postajati obešalnik za oblačila.

Kaj pa sedaj? Sodelavka pravi: » Mihelca, greva poskusit Zumbo? Je neka nova vaditeljica, mlada, greva?« Pa poskusimo. Navdušenje je kmalu splahnelo, saj sem pri zapomnitvi koreografije zelo šibka. Ampak Doroteja niti enkrat ni nakazala, da jo moti, če jaz hodim »malo po svoje«. Vlilo mi je poguma in tako sem pred tremi leti v septembru začela dva krat tedensko zahajati na vadbo. Vztrajala sem do marca, potem spet vse skupaj opustila. Lani sem si jeseni zadala, da bo to leto drugačno. Vadba je potekala štiri krat na teden in bilo je veliko tednov, ko sem bila na vsaki vadbi.

Nato je Doroteja predlagala, da se začnemo dobivati še ob petkih in sicer posebna skupina, ki bi spoznavala pravilno prehrano, se redno tehtala, merila količino tekočine v telesu, mišično in kostno maso. Učile smo se pravilno izvajati vaje, izmenjevale zdrave recepte, poskušale jedi, ki nam jih je Doroteja pripravila. Rezultati so bili odlični. Tehtnica je ob upoštevanju navodil pridno delala v pravi smeri, počutje je bilo odlično.

Poleti sem zdrave navade bolj ali manj opustila in kakšen kilogramček je se je veselo prikradel na mojo zadnjico, boke, stegna, »trebušne mišice«. Ampak, sploh me ne obremenjuje več tako, saj sedaj lahko naredim več trebušnjakov, kot sem jih pred tremi leti, več sklec, imam boljšo kondicijo kot sem jo imela pred petnajstimi leti.

Zakaj grem rada na telovadbo?

Zato, ker mi Doroteja še nikoli ni rekla, da nečesa ne znam, vedno me opozori, prijazno popravi ali zakriči, ko bi jaz že davno popustila. Včasih sedim doma in bi z veseljem legla, vzela v roke knjigo in nič delala, pa vseeno oblečem športno opremo in grem pogledat moje prijateljice. Pogosto se zjutraj komaj zvlečem iz postelje, ker sem pokasirala dober »muskelfiber« in si govorim, da me dolgo več ne bodo videli v telovadnici. Zvečer me pa spet zamika, da vidim, kaj vse nam bo Doroteja tokrat pripravila. Njena domišljija je namreč odlična. Krpice, uteži, klopi, vadba po postajah, v parih, na blazinah… . Zelo lepo poskrbi za nas, pripelje nam razne inštruktorje, prinese kakšen zdrav posladek. Najboljše pri njej pa je to, da ti nikoli ne odreče pomoči, vprašaš jo lahko karkoli in se potrudi, da najde odgovor, da ti ustreže.

Te vrstice niso namenjene pretiranemu hvaljenju Doroteje, ampak temu, da se opogumite še ve in se nam pridružite.  Kot pravi Teja, to je naložba za prihodnost«.

 

Vojka, 37 let

»Žal mi ne uspe vaditi z Dorotejo in puncami več kot 2x tedensko. Upam da pride čas, ko bo tudi to možno, saj so ure skrbno pripravljene. Vsak dan je različen. Včasih kondicijsko zahtevno, drugič se posvetimo oblikovanju nog, rok, trebušnemu delu, tretjič delamo na moči,.... Redno smo obveščene o dnevnih urnikih, prehrani, ne manjka motivacije..... V glavnem Doroteji uspeva združevati čim več vidikov oblikovanja telesa.

P.S.: in tudi huda zna biti«.

 

Polona

Vadbo pri Doroteji obiskujem sedaj že tretje leto. Sprva sem hotela le shujšati in se s plačilom vadbe tako prisiliti v redno miganje. Sedaj se pri urah zumbe preprosto sprostim. Ples je postal moj užitek, moj...

Hvala Doroteja ; )

Oglejte si tudi