Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Knjigobežnice - razširimo svoja obzorja z izmenjavo knjig

Ste že videli majhne lesene hiške, znotraj njih pa knjige? To so Knjigobežnice, ki so se v zadnjih nekaj letih razširile v več slovenskih krajih, najdete pa jih tudi v Šentilju. Cilj Knjigobežnic je izmenjava knjig ter povezovanje krajevne skupnosti. Brez skrbi si lahko izmenjate knjige in tako širite svoja obzorja. Knjiga je vsekakor odlična izbira, če se želimo sprostiti ter odmakniti od vsakdanjega stresa.  

Ideja o izmenjavi knjig se je porodila že leta 2011, ko je Nina Kožar želela s podarjanjem knjig, spodbuditi ljudi k branju kakovostne literature. Prav tako pa je s podarjeno knjigo neznancu obogatila dan ter knjigi vdahnila novo življenje. Takšna izmenjava knjig je v svetu že dokaj poznana, počasi pa se ta ideja širi tudi med Slovenci. Knjigo, s priloženim sporočilom, lahko pustite na kateremkoli javnem mestu. Najditelje pa se spodbuja, da svojo najdbo objavijo na Facebooku ter tako širijo skupnost bralcev. 

V Šentilju lahko najdete Knjigobežnice v vseh štirih krajevnih skupnostih - Sladki vrh, Ceršak, Zgornja Velka in Šentilj.


(vir: prostorisodelovanja.si, Facebook - Občina Šentilj - uradna stran, net-tv.si)



Oglejte si tudi