Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Računalniško opismenjevanje

Komuniciranje s pomočjo računalnika, e-pošte, Facebook-a, Skype-a, rokovanje s telefonom, tablico, fotoaparatom, prenašanje slik s fotoaparata na računalnik in potem na ključek za starejšo generacijo pogosto predstavlja velik problem.

Zato smo se v DU Velka odločili, da se udeležimo delavnice v medgeneracijskem centru v  Šentilju, ki jo je ustanovila občina  v pomoč krajanom. To delavnico vodi gospod Medved Marcel, da bi lažje  in brez strahu uporabljali računalnik in različne aparate, ki jih brez pomoči mladih težko uporabljamo. Pomaga nam po naših željah in potrebah kot prostovoljec, da bi pridobili znanje, ki ga želimo. K vsakemu pristopi posamezno in pomaga vsakemu posebej, saj imamo različna predznanja in različne naprave. Smo prva skupina in smo izredno zadovoljni  z njegovim načinom prenašanja znanja na nas. V medgeneracijskem centru smo se srečali pet krat in do sedaj smo že veliko osvojili in pridobili. Marsikomu bi priporočila, da se udeleži takšnih delavnic, četudi samo s telefonom, pa bo pridobil ogromno znanja.

Občini in gospodu županu se zahvaljujemo, da nam je omogočeno izobraževanje. Hvala gospe Janji Hercog, ki organizira ta program. Seveda pa prisrčna hvala gospodu Marcelu za vložen trud in potrpljenje, ki ga ima z nami.

Oglejte si tudi