Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

DROBTINICA 2011 – malo … je veliko

V soboto, 15. oktobra 2011 je v Rušah potekala že tradicionalna dobrodelna akcija Rdečega križa, imenovana Drobtinica.

V soboto, 15. oktobra 2011 je v Rušah potekala že tradicionalna dobrodelna akcija Rdečega križa, imenovana Drobtinica.

V njej so poleg članov KORK Ruše: Tonice Miglič, Marice Simončin, Stanislava Karbeja in Hedvike Potočar sodelovali še učenci OŠ Janka Glazerja Ruše: Nuša Hertiš-predsednica šolske skupnosti, Jaka Jaušovec-podpredsednik šolske skupnosti in Jan Žnidarič s svetovalnim delavcem in mentorjem šolske skupnosti OŠ Janka Glazerja Ruše, Boštjanom Ravnjakom.

S prodanim kruhom, ki so ga podarile pekarne in smo ga prodajali po enotni ceni 2 EUR ter s prostovoljnimi prispevki smo zbrali 420 EUR. Sodelujoči učenci so odgovorno in zavzeto opravili svojo nalogo in tako pripomogli, da bodo trije osnovnošolski otroci OŠ Janka Glazerja z zbranim denarjem prejemali celoletno malico oz. en učenec celoletno kosilo. Preostali kruh smo podarili Škofijski karitas – Ljudski kuhinji Betlehem, ki ga je namenila za prehrano socilno ogroženih.

Zahvaljujemo se vsem dobrim ljudem, ki so obiskali našo stojnico, kupili kruh in darovali prostovoljne prispevke ter tako podprli naš humanitarni projekt.

Iskreno pa se zahvaljujemo tudi vsem tistim, ki ste s podarjenim kruhom pravzaprav omogočili dobrodelno akcijo. 155 štruc kruha so podarile: Pekarna Center Ruše, Slaščičarstvo Škumbin Amiti Miklavške pekarne, Hipermarket SPAR Ruše, Pekarna Strnad, Pekarna Kavčič, Koroške pekarne in Kruh pecivo Žito. Nekaj štruc kruha je namesto na stojnici pristala  v kuhijni OŠ Ruše, in čaka na predelavo v »drobtinice«.

S sodelovanjem in pomočjo pri realizaciji v akciji »Drobtinica 2011 – malo … je veliko« so Občina Ruše in občani Ruš ponovno dokazali svojo pripravljenost pomagati ljudem v stiski s tem pa potrditi ljudski pregovor, ki pravi: »Človek je človeku tako potreben kot kruh«.

Hvala.

Hedvika Potočar,

predsednica KORK Ruše

 

 

 

 

Povezave

Občina Ruše

Oglejte si tudi