DANES
26°C
9°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Prazniku v čast

Minuli konec tedna smo z različnimi prireditvami, med drugim tudi s slavnostno sejo Občinskega sveta, počastili praznik Občine Rečica ob Savinji. Na seji je županja Majda Potočnik predstavila projekte, ki se izvajajo v občini in načrte ter se zahvalila vsem, ki sooblikujejo utrip Občine. V nadaljevanju so bila podeljena letošnja priznanja. Županjino priznanje mladim so prejeli učenci OŠ za odlične uspehe v času šolanja, in sicer so priznanje podelili Sari Časl, Ines Gubenšek Rovšnik, Mirjam Senica, Katarini Starič, Neli Ugovšek, Matevžu Zviru, Domnu Bevcu, Pii Cajner, Ameli Hanžekovič, Hafizi Sejdić in Zali Žlebnik. Županjino priznanje mladim sta prejeli še zlati maturantki Blažka Detmar in Klara Korenjak. 

Županjino priznanje sta prejela Gradbena odbora Pobrežje in Gradbeni odbor Dol-Suha – Poljane za pomoč pri obnovi cest v okviru koncesije. Bronasti grb sta prejela Lučka Gostečnik za predano prostovoljno delo ter pomoč starejšim in drugim ranljivim skupinam ter Planinsko društvo Rečica ob Savinji za pomoč društvom, dolgoletno delovanje ter izobraževanje vseh generacij o pomenu narave in okolja. Prejemnika srebrnega grba sta Aleš Krančič, ki je priznanje prejel za aktivno delo, prizadevanja in trud za boljše življenje vseh ljudi v domačem kraju, ter Osnovna šola Rečica ob Savinji za uspešno učno-vzgojno delo, prispevek k vzgoji in izobraževanju mladih ter odgovorno vpetost v  domače okolje.

1/5





Tudi ta konec tedna bomo občinski praznik počastili z različnimi prireditvami in srečanji. Danes, v petek, ob 18. uri vabljeni v Medgen borzo na odprtje narodopisnih razstav Kjer se cedi mleko, uro kasneje pa se bo na Športnem igrišču Varpolje začel 24-urni maraton v odbojki na mivki. Jutri, v soboto, na predpraznični večer, bo ob 20.30 uri zagorel kres na Žeronicah, v nedeljo ob 15. uri pa se bodo na igrišču na Rečici ob Savinji začele Igre med naselji.

Oglejte si tudi