Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Koroška v gibanju letos obuja stare gibalne igre

S postavitvijo Grajske gibalnice pod okriljem Občine Ravne na Koroškem in Območne enote Ravne NIJZ v parku na Ravnah obeležujemo preventivno akcijo Koroška v gibanju in Evropski teden mobilnosti. Grajska gibalnica bo h gibanju vabila obiskovalce parka do konca meseca oktobra.

Posamezne postaje so z različnimi gibalnimi aktivnostmi opremili naši vsakoletni partnerji iz sodelujočih organizacij in društev: Koroško društvo za boj proti raku, Koronarni klub Mežiške doline, Koroški medgeneracijski center, Društvo diabetikov Mežiške doline, Društvo Šola zdravja, Zdravstveno vzgojni center ZD Ravne, Društvo Projekt Človek, A.L.P. Peca, LAS Mežiške doline, Društvo Altra, Društvo Ozara, Koroški atletski klub Ravne, Judo klub Ravne, Šent - dnevni center Radlje, Društvo prijateljev mladine Koroške, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije – podružnica za Koroško in Zveza športnih društev Ravne.

V drugem delu gibalnice promoviramo igre, ki so se jih igrali že naši starši in stari starši (fučka, gumitvist, zemljo krast, …) in smo jih zbrali v okviru projektne skupine Ravne – Zdravo mesto. Skupina bo v oktobru izdala tudi knjižico s starimi igrami Gremo se špilat, ki jo bodo prejeli otroci, stari od 3 do 10 let, ki v občini Ravne na Koroškem obiskujejo vrtec ali šolo.

Vabimo vas, da obiščete Grajsko gibalnico do konca oktobra in se pridružite Koroški v gibanju.

Povezava: https://www.ravne.si/objava/536996

Oglejte si tudi