Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 20.10.2018

delno oblačno
Danes bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Šibka burja na Primorskem bo popoldne prehodno ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 24 °C.
6°C | 18°C
nedelja, 19.10.2018
9°C | 19°C
ponedeljek, 21.10.2018
8°C | 12°C
torek, 22.10.2018
5°C | 12°C
sreda, 23.10.2018
5°C | 14°C
Opozorila
Sobota, 20.10.2018 ob 6h
Dodatnega opozorila ni.
6°C
18°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Turizem

Dan medu v kulinariki – Festival medu


TURIZEM

| |
17.09.2018      14:46
A A

Dan medu v kulinariki – Festival medu


Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica


Deli:

V soboto, 22. september 2018 v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah, od 10.00 ure dalje.

 

PROGRAM

10.00: »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« – prof. dr. Janez Bogataj, etnolog;

11.30: Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek;

15.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu;

16.00: Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« – slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt;

17.00: Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano

 

In še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.

 

§  Tržnica z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov in dobrotami z lokalnih kmetij

§  Ustvarjalne delavnice in družabne igre za otroke in odrasle: izdelava čebelic iz gline, izdelava dražgoških kruhkov, iskanje čebeljega zaklada

§  Medene pijače

§  Degustacija različnih vrst medu

§  Organizirani ogledi čebelnjaka in čebelarskega centra s predstavitvijo čebelarstva

 

Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu?

bakalco, žlikrofe, pehtranove štruklje s hruškami kuhanimi v rdečem vinu, pajtičke, želševko …

 

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

 

Vljudno vabljeni!




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ravne na Koroškem!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Bodite prvi pri oddaji mnenja.