Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Znani so plavalke in plavalci leta 2022, najboljši za PK Fužinar sta Nija in Hana

Plavalna zveza Slovenije (PZS) je na slovesni prireditvi v M hotelu v Ljubljani nagradila najuspešnejše plavalke in plavalce za dosežke v letu 2022. Strokovni odbor PZS je najboljše imenoval na podlagi rezultatov v obdobju od 1. januarja do 31. decembra 2022. 

V članski konkurenci sta plavalca leta 2022 postala Katja Fain in Peter John Stevens, v mladinski konkurenci sta lovoriko najboljših osvojila Hana Sekuti in Filip Čirović, v kadetski pa Bor Vran-Benkovič in Nija Gerdej

Plavalna zveza Slovenije je prvič nagradila tudi najboljše v daljinskem in umetnostnem plavanju. Najuspešnejši so bili Špela Perše, Nik Peterlin ter Nika Seljak. 

Nagrade so prejeli tudi njihovi trenerji oziroma trenerki. 

Plavalna zveza Slovenije pa se je za doprinos k uspešnosti slovenskega plavanja zahvalila tudi štirim nekdanjim reprezentantom, ki so v zadnjem obdobju zaključili pot vrhunskega plavanja, Martinu Bau, Anji Klinar, Tjaši Oder in Tjaši Vozel. 

Mladinka leta 2022 je Hana Sekuti (PK Fužinar Ravne), ki je na Mladinskem evropskem prvenstvu v Romuniji v disciplini 200 m delfin osvojila 21. mesto.

Najboljši trener za leto 2022 za kategorijo mladink je Hanin trener, aktualni selektor plavalnih reprezentanc Gorazd Podržavnik.

Kadetinja leta 2022 je Nija Gerdej (PK Fužinar Ravne), ki si je na olimpijskih dnevih evropske mladine v Banski Bystrici v disciplini 200 m prsno priplavala stopničke in osvojila srebrno medaljo.

Najboljši trener za leto 2022 za kategorijo kadetinj je Nijin trener Matija Medvešek.

Tjaša Oder, plavalka ravenskega Fužinarja, odlična dolgoprogašica, je že v mladinski kategoriji postala svetovna prvakinja ter po dvakrat evropska prvakinja in podprvakinja. V članski konkurenci pa se je med drugim na EP v Londonu v disciplini 800 m prosto zavihtela do bronaste medalje, dvakrat je bila deveta na svetu, postala pa je tudi svetovna vojaška podprvakinja.

Več na povezavi.

Oglejte si tudi