Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Sprejem za Tineta Urnauta in Klemna Čebulja pred Mestno hišo na Ravnah

Okoli tisoč petsto glavo množico je pozdravil kapetan srebrne slovenske odbojkarske reprezentance in domačin Tine Urnaut, ki reprezentančni dres nosi že 15 let. Ob bučnem ploskanju ter vzklikih Tine, Tine… je zbrane nagovoril še preko videa Klemen Čebulj. 

Ekipni duh in še nekaj več smo začutili v srčnih nastopih naših odbojkarjev … in če kaj, imamo Korošci res radi odbojko. Odbojkarske vrste pa so vedno polne. Čestitke v imenu njihove discipline je prinesel predsednik Odbojkarskega kluba Fužinar David Slatinšek. Biti športnik, biti udeleženec evropskega prvenstva v odbojki in osvojiti še medaljo  je za vsakega športnika priznanje, priznanje pa je tudi za vse, ki s ciljem olimpijskega gibanja vzgajajo mladino s pomočjo športa in tako pomagajo graditi miren in boljši svet. Tega  se še kako zavedajo na Zvezi športnih društev Ravne na Koroškem, je povedal predsednik Danilo Čebulj. Da je odbojka izjemen in perspektiven šport, so prepoznali tudi v podjetju, ki je nosilec gospodarskega razvoja na koroškem, podjetju SIJ Metal Ravne, kar je predstavil direktor podjetja SIJ Metal Ravne Borut Urnaut.

Naš športni ponos – zlate odbojkarje s srebrnim odličjem je pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je poleg vseh čestitk dejal, da si niti približno ni znal predstavljati, da se bo zbralo toliko ljudi, fantastično, da je takšna podpora nekaj neverjetnega.  

V imenu Klemna Čebulja je veliko množico pozdravila mama Janja Čebulj, ki je obudila spomin na Klemnovo otroštvo ter povedala, da doma druge igrače kot žoge ni bilo. Tudi Tinetova mama Anita Urnaut  je povedala, da lahko Tine še danes odbojko igra kjerkoli v hiši. Oče Adi Urnaut, častni občan Raven, je dejal, da za uspeh ni dovolj le talent, temveč tudi dobre delovne navade in volja mladega športnika. Potem lahko ta doseže neverjetne rezultate. 

Program so sooblikovali  moderatorja Mimi in Janja Širnik, Mladi ŠD Stoja pod vodstvom Maje Štriker ter kantavtor Milan Kamnik.

Oglejte si tudi