Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
8°C
JUTRI
18°C
12°C
Oceni objavo

Fužinar slavil proti Šoštanju

Ekipa OK Fužinar Ravne je po nekaj porazih tokrat potrebovala zmago. Na domačem terenu v športni dvorani ravenske Osnovne šole Prežihov Voranc so gostili ekipo Šoštanj Topolšica. Pri Šoštanjčanih igrajo kar trije Ravenčani in vsi bivši Fužinarjevi igralci. V izredno napeti tekmi so več borbenosti in dobre igre prikazali domači in zasluženo slavili z rezultatom 3 : 1.

Fužinar je v prvem nizu potreboval kar precej časa, da je premagal odpor odbojkarjev iz Šoštanja. Ti so ves čas vodili za točko ali dve, domači pa so si zmago priborili šele v končnici, rezultat je bil 26 : 24 za Fužinar. V drugem nizu so pobudo prevzeli Fužinarjevi igralci, kljub temu pa si niso uspeli priigrati večje prednosti. Z zrelo igro so niz pripeljali do konca in povedli z 2 : 0. Drugi niz so dobili s 25 : 22, ponovno pa so lahko gledalci spremljali izenačeno igro. V tretjem nizu pa je Fužinarjevim igralcem nekoliko padla koncentracija, kar so izkoristili Šoštanjčani. Skozi ves niz so vodili za točko ali dve, igralci Fužinarja pa so naredili preveč napak, zato je Šoštanj znižal na 2 : 1. Velikokrat se je letos Fužinarju že zgodilo, da je zapravil točke ob vodstvu z 2 : 0 v nizih. Na srečo pa tokrat ni bilo tako, saj so si z zbrano igro zagotovili četrti niz. Kljub temu pa za več kot tri točke niso vodili, obe ekipi pa sta prikazali veliko borbenosti, zato si je ekipa Fužinarja morala zmago priigrati. V končnici niza so prikazali najboljšo igro in dokazali svoje kvalitete. Zasluženo tri točke ostajajo na Ravnah, Šoštanju pa čestitamo za dobro igro. Obe ekipi sta prikazali všečno odbojko, zato so bili številni gledalci, ki so z glasnim navijanjem pomagali do zmage, ob koncu tekme še bolj veseli zmage domačih.

Za Fužinar Metal so pod vodstvom trenerja Bojana Mlakarja nastopili: Mitja Jež, Saša Ciganović, Denis Valentan, Rok Abraham, Blaž Libnik, Galin Nikolov, Marko Češnjaj, David Čuk, Nace Lednik in Andraž Podstenšek.

Že v soboto odbojkarje Fužinarja čaka težko gostovanje proti Krki, kjer bodo ponovno poskušali zmagati. V nedeljo bodo aktivni tudi kadeti, ki bodo nastopili na turnirju v Murski Soboti.

Oglejte si tudi