Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

ČLANSKO, MLADINSKO TER KADETSKO PRVENSTVO SLOVENIJE V PLAVANJU

V Kranju je med 1.8. - 4.8. potekalo člansko, mladinsko ter kadetsko prvenstvo Slovenije v plavanju. Tekmovanja se je udeležilo 28 klubov. Med vso to konkurenco so plavalci PK Fužinar prvi dan dosegli tri absolutne zmage. Drugi dan so bili Ravenčani najboljši v štafeti  4 x100 m mešano mix, tretji dan ponovno tri zmage Ravenčanov.


V absolutni kategoriji so prvi dan zmagali: Tjaša Oder na 400 m prosto, Dejan Šteharnik na 100 m prsno ter Gal Kordež na 200 m delfin. V absolutni kategoriji so se na stopničke uvrščali še: Daša Tušek, Matija Može, Lovro Knez, Janja Jamšek ter Jaš Berložnik in štafeta 4 x 100 m prosto članice. Pri mladincih so naslov državnega prvaka osvojili: Daša Tušek na 400 m prosto, Urška Hancman na 50 m hrbtno, Jaš Berložnik na 200 m delfin in štafeta 4 x 100 m prosto mladinke. Medalje sta v mladinski kategoriji osvojili še: Mojca Hancman in Sara Račnik. V kadetski kategoriji je zmagala Zoja Markač na 50 m hrbtno.

 

Drugi del državnega prvenstva Slovenije v plavanju v kategoriji absolutno, mladinci in kadeti so ravenski plavalci zmagali v štafeti 4 x 100 m mešano mix. V absolutni kategoriji so medalje osvajali še: Janja Šegel, Janja Jamšek, Šteharnik Dejan ter Lovro Knez. Pri mladincih so zmagali: Jaš Berložnik na 200 m mešano, Lovro Knez na 50 m prsno ter štafeta 4 x 100 m mešano mix. Medalje sta v mladinski kategoriji osvajila še: Urška Hancman ter Žiga Merkač. V kadetski kategoriji so medalje osvojili: Luka Kelaidis, Klemen Mager ter štafeta 4 x 100 m mešano mix.

 

Tretji dan prvenstva Slovenije v plavanju so v absolutni kategoriji zmagali: Janja Šegel na 100 m hrbtno, Matija Može na 400 m mešano, Gal Kordež na 50 m delfin, Daša Tušek na 800 m prosto ter štafeta 4 x 200 m prosto ženske. Medalje so osvajali še: Janja Šegel, Janja Jamšek, Jaš Berložnik, Sara Račnik in Mojca Hancman. V mladinski kategoriji so zmagali: Sara Račnik na 200 m prosto, Jaš Berložnik na 400 m mešano, Daša Tušek na 800 m prosto ter 4 x 200 m prosto mladinke. V mladinski kategoriji so medalje osvajali še: Daša Tušek, Mojca Hancman, Urška Hancman ter Lovro Knez.

Oglejte si tudi