Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

ČLANI OK FUŽINAR DO TRETJE ZAPOREDNE ZMAGE

Člani OK Fužinar Metal so v drugem delu 2. DOL odlični, tretjo zaporedno zmago so vknjižili na domači tekmi proti Črnučam ACH. Rezultat kaže sicer zanesljivih 3:0, a je bila tekma zelo izenačena in odbojkarji Fužinarja so se morali za zmago zelo potruditi. Že v petek je druga ekipa izgubila tekmo proti drugo uvrščeni ekipi Mežice s 3:0, v nedeljo pa so se razočarani iz Murske Sobote vrnili kadeti, ki so tesno izgubili obe tekmi, zato bodo v zadnjih dveh krogih A lige morali potrditi vstopnico za polfinale.

Tekme preteklega vikenda so v petek začeli odbojkarji druge ekipe Fužinarja, ki so nastopili v Mežici. Dvoboj je Mežica začela odločno, igra Fužinarja pa ni stekla zaradi slabšega sprejema servisa, posledica je bila vodstvo domačih z 1:0 - 25:19. V drugem nizu so domači spet igrali zanesljivo, mladi igralci Fužinarja pa so naredili kakšno napako preveč, da bi lahko konkurirali izkušenim Mežičanom. Po zaostanku z 2:0 pa je trener Fužinarja Jež z nekaj menjavami uspel preporoditi igro, zato sta bili ekipi skozi niz izenačeni. Šele v končnici je Mežica prišla do vodstva s 24:20, a nepopustljivost se je izplačala, saj so mladi igralci Fužinarja uspeli rezultat izenačiti. A kaj več od tega jim ni uspelo, saj so nato klonili s 27:25 in Mežica je dobila lokalni derbi s 3:0, za kar jim čestitamo. Za Fužinar II so nastopil: Hribernik 11 točk, Fink 8, Merkač 4, Beondič 3, Verdnik 3, Vučetić 2, Hovnik Rožen 2, Ramšak 1, Maček, Navodnik, Krajnc K. in Krajnc A.. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto ob 16. uri na domačem parketu, ko bodo nastopili proti prvouvrščenim Radencem.

Na pustno soboto je ekipa Fužinar Sij Metala nastopila na domači tekmi proti Črnučam ACH. Tekmo so bolje odprli gostje, ki so vodili skozi celoten niz, a v končnici so odbojkarji Fužinarja bili odločeni, da ne prepustijo prvega niza in so po preobratu slavili s 26:24. Tudi drugi niz je bil zelo izenačen, spet pa so več zbranosti pokazali domači, s 25:23 dobili še drugi niz in povedli z 2:0. V tretjem delu igre pa so gostom pošle moči, odbojkarji Fužinarja so nadzirali potek srečanja in s 25:18 so si priigrali domačo zmago s 3:0. Pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa so za Fužinar nastopili: Šavc 17 točk, Levar 16, Mandl 9, Tominc 7, Podričnik 6, Ramšak 3, Lednik, Ranc, Golob, Tisovnik Enci, Fink, Vučetić in Adam. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, 9. marca ko gostujejo v Slovenski Bistrici.

V nedeljo,3. marca so v 3. krogu A lige v Murski Soboti nastopili še kadeti. V prvi tekmi proti domačinom so naleteli na izredno razigranega nasprotnika, saj je Panviti Pomgrad uspelo prikazati odličen prvi niz predvsem v obrambi. A razmerja moči so se v drugem nizu poravnala in Fužinar je uspel izenačiti. Odločilni tretji niz pa je na sceno stopil tudi glavni sodnik, ki je močno vplival na razplet tekme. Pri rezultatu 2:1 za domače je ob servisu Fužinarja dosodil premikanje igralcev zadnje vrste, s čimer se je močno osmešil. Domači so to izkoristili in povedli, a nepopustljivost Fužinarjevih igralcev se je izplačala, saj so do končnice ujeli Pomgrad. A nato je pri 14:12 za domače glavni sodnik Fužinarju dosodil še napako pri podaji in zaključil tekmo. Naj povemo, da je isti sodnik skreiral smešne sodnike odločitve tudi na mladinskem četrtfinalu, seveda v škodo Fužinarjeve mladine. Po porazu s Pomgradom z 2:1 so se igralci Fužinarja pomerili še z Braslovčami. Po vodstvu v prvem nizu in pri lepi priložnosti za set žogo, je Braslovčam uspel preobrat in osvojili so prvi niz. V drugem pa Fužinarju igra ni stekla, zato so morali za zmago čestitati še Braslovčam. Kljub temu Fužinar drži 4. mesto A lige vzhod, slednje pa še vodi v polfinale DP. V zadnjih dveh krogih ekipo Fužinarja vsaj na papirju čaka lažji razpored, zato bodo v finišu sezone poskušali na lestvici še pridobiti kakšno mesto. Za kadete Fužinarja so pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Veličkovića nastopili: Podričnik 25 točk, Hribernik 12, Hovnik Rožen 10, Tominc 6, Fink 4, Beondič 3, Verdnik 3, Krajnc K. 1, Merkač 1, Ranc, Navodnik in Ramšak.

Oglejte si tudi