Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Dijakinje 3. letnika Gimnazije Ravne uspešno izpeljale zaključno srečanje projekta 'Mladi bi radi'

 

Zaključno srečanje projekta 'Mladi bi radi' je tokrat potekalo na Občini Ravne na Koroškem. Dijakinje so na delavnicah razvijale svoje karierne načrte ter hkrati razmišljale o tem, kaj v svojem lokalnem okolju že imajo, kaj pogrešajo in si želijo da bi imele. Osredotočile pa so se tudi na to, kaj lahko same doprinesejo k temu. Dijakinje so skozi delavnice zasnovale kar nekaj idej. Na koncu so tri vodilne ideje predstavile županu občine Raven na Koroškem, dr. Tomažu Roženu.

 

Pri prvi ideji so dijakinje izhajale iz primerov iz tujine in ugotovile, da bi v parku na Ravnah na Koroškem lahko vzpostavili fitnes na prostem, ki bi bil dostopen vsem generacijam in bi omogočal tudi medgeneracijsko povezovanje. Druga ideja je bila vzpostavitev t. i. parka za pse, ki omogoča prosto sprehajanje psov. Primeri dobrih praks so v večjih evropskih mestih kot so npr. London, Pariz, Amsterdam itd. V Sloveniji je tovrsten park v Štepanjskem naselju pri Ljubljani. Tretja ideja pa se je nanašala na nadgraditev turistične ponudbe Kotelj.

 

Župan nas je seznanil, da so ideje atraktivne  in da bo do realizacije projekta fitnes na prostem prišlo v prihajajočem letu. Prav tako pa aktivno delajo na ideji vzpostavitve pasjega parka. Dijakinjam je na koncu podal nekaj spodbudnih besed za njihovo tretjo idejo, ki je temeljila na nadgradnji turistične ponudbe Kotelj. Dijakinje so bile nad sprejemom župana zelo zadovoljne. Dijakinja, Tara Ledinek je na koncu dejala:"Bilo mi je zelo všeč, da si je gospod župan vzel čas za nas in nam prisluhnil. Izvedele smo, da sta dve izmed naših idej že v pripravah za realizacijo, všeč mu je bila tudi tretja ideja, o kateri se bomo še pogovarjali."

 

Izvajalka projekta 'Mladi bi radi', Suzana Tahiri je takole povzela celotno dogajanje:« Punce so se zelo dobro izkazale. Skozi vsa srečanja so aktivno sodelovale, si izmenjavala ideje, se dopolnjevale in na koncu izpeljale super predstavitev. Ker so dijakinje nad našimi srečanji zelo navdušene, bomo s Kariernim klubomnadaljevale tudi v letu 2015. Dela z njimi se že zelo veselim in verjamem, da bomo v naslednjem letu še bolj uspešne.«

 

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, tretje razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prve prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«, ter Javnega razpisa za izbor operacij s področij socialnih in državljanskih kompetenc mladih. 

 

Oglejte si tudi