Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

PREŽIHOVCI ZMAGALI IN SE PODALI NA NAGRADNI IZLET NA KRVAVEC

Naša zmagovalna ekipa (iz 9. a in 8. b-razreda), ki je na natečaju o varnejši uporabi spletnih tehnologij za svoj film prejela 1. mesto, se je z mentoricama (Brigito Plemeniti in Karlo Mithans L.) v petek, 7. 2., udeležila tečaja deskanja na snegu z Žanom Koširjem na Krvavcu.

1. mesto na natečaju je bilo odvisno od všečkov (in ogledov) na You Tube-u ali spletni strani organizatorja www.eset.si ter kvalitete videa, ki je bil omejen na 3 minute.

Učenci 9. a (Tine Rožen, Urška Kordež, Eva Kret, David Dobrodel, Ema Spanžel, Matic Savelli 9. a in 8. b Valente, Nace Zabev, Miha Vetter) in 8. b (Ema Hovnik Rožen, Mija Špenger, Matej Petek, Aljaž Krivograd, Aljaž Brankovič, Anej Gorenjak) so posneli ustvarjalen video, ki z odlično grafiko in zvokom popelje gledalca v svet navidezne resničnosti – Interneta ter mojstrsko opozori na plasti spleta. Z dinamiko in s svežino so učenci prepričali komisijo, ki je naši šoli namenila največ točk. Po številu všečkov so nas sicer prehiteli Kranjčani, a strokovna ocena je v našem delu učencev in učenk prepoznala izvirnost in nam dodelila 1. mesto. 7. februarja, v petek, smo se zgodaj zjutraj odpravili proti Krvavcu v Kamniško-Savinjskih Alpah. Bil je lep, sončen, zimski dan, poln novih doživetij, druženja, deskanja in vnovičnega tekmovanja. Z gondolo smo se zapeljali do najvišje ležečega hotela v Sloveniji, kjer so nas pogostili s sladkim krvavškim šmornom in vročim čajem. Nagovoril nas je Žan Košir, ki je ostal z nami na tečaju bordanja. V 4 urah smo se veliko naučili in marsikdo se je ogrel za deskanje na snegu še za naprej. Domov smo odnesli bronasto mesto – čestitke za hitro in spretno deskanje Emi Spanžel – in praktična darila. Čestitajmo še enkrat vsem ustvarjalcem, igralcem, režiserjem, statistom, bralcu besedila, vam, ki ste ga všečkali pa HVALA.

Če še niste ali bi spet, pokukajte na YT in vtipkajte „Natečaj o spletni varnosti Eset Slovenija“.

https://www.youtube.com/watch?v=KeH88yJRRnw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1W4R27JHzM--C4-PDzbPPJ2Oum-LEmPmNAyXDqdPc6uQWRTQI5YFbXKew

 

Zapisala: Brigita Plemeniti, učiteljica

 

Oglejte si tudi