Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
ČET.
10°C
2°C
Oceni objavo

Javno branje III - Šelestenje listja

Javno branje poezije in proze v grajskem parku Ravne pri hiški za knjigobežnice je potekalo že tretjič, tokrat v znamenju prebiranja z jesenjo povezane literature, poimenovano šelestenje listja, in sicer ob dnevu, ko mošt postane vino.

 

Branje, ki se je pričelo že skoraj v mraku, zato pa v romantičnem soju bakel in svečk, je spet pripravila skupina prostovoljk. Tokratni dogodek ob hiški za knjigobežnice je bil, kot zmeraj in kot velja za hiško, namenjen še izmenjavi knjig, tako v podarjanju kot jemanju v dar.

 

Romantičen večer v parku, kjer šelesti jesensko listje, pa je minil ob prebiranju pesmi Srečka Kosovela in Kajetana Koviča med domačimi avtorji in odlomkov iz proze letošnjega Nobelovega nagrajenca Patricka Modiana. Bralci so presenetili tudi s svojo lastno poezijo in prozo.

 

Ekipa prostovoljk je poskrbela za sproščen popoldan ob knjigi in glasbi, kapljici kuhanega vina, čaju in močnejših napojih ter slastnih prigrizkih.

 

Hvala vsem, ki ste prišli poslušat šelestenje listja. Prostovoljke želimo poudariti, da je park javni kulturni prostor, ki se v čudovitem ambientu ponuja za povezovanje ljudi ob kulturnih vsebinah, sporočamo pa tudi, da lahko prav vsak prispeva k skupnemu in da si lahko skupaj bogatimo (kulturni) vsakdan.

Foto: Dobran Laznik.

Oglejte si tudi