Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

PRIZNANJE

PRIZNANJE!!!
Se sprašujete, kaj mislim s tem?
Zelo sem hvaležna, srečna in vesela, da sem v letu 2017 imela možnost delati na Ozari, kjer sem spoznala čudovite ljudi, srčne in še kaj bi lahko naštela.
Spoznala sem tudi, da pri psihičnih težavah - različnih, sem štejem tudi depresijo, je naj pomembneje - Priznati si, IMAM TEŽAVO. Ko si enkrat priznamo da imamo težavo, jo lahko začnemo čisto drugače reševati, odpre se nam možnost pogleda iz različnih zornih kotov. Lažje si poiščemo pomoč, lažje pride pomoč do nas. Opazujem in vidim, da večina ljudi "brez težav", se boji stika in pogovora z drugimi v težavah. Še vedno se nam zdi to nekaj groznega, nekaj kar ni bolezen. Res je da večina, ne ve kaj in kako komunicirat z takimi osebami. Tudi osebe ki živijo z osebo ki ima težavo, si večinoma nočejo priznati, jih je sram, da ima njihov otrok-starš ali partner težave..... Poznam primere, ko pustijo osebo nekaj let pri miru, namesto da se pravočasno poišče pomoč.
Če vidite da je vaš najbližji v težavah, pojdite sami ali z njim in poiščite pomoč. Sploh pri začetkih depresije - POIŠČITE POMOČ.
Društvo za prebujanje Duše in Telesa
www.prebujanjeduse.weebly.com

Oglejte si tudi