Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
10°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Poletni literarni večer v Črni

Ploščad pred kulturnim domom v Črni na Koroškem je še puhtela, a zrak je že bil hladnejši - pravi poletni večer, enkratno za petek, 29. 7.
In kaj olepša tak večer – vsekakor poezija, ki govori o morju in ljubezni. In obilice tega so nam ta večer dali preko svojih pesmi Nuša Ilovar, Mojca Pichler, Gordana Kitak in Sebastjan Kamenik. Pesmi nekaterih je bral g. Gvido Jančar. Skozi večer je vodil organizator večera Stojan Rozman iz Društva paraplegikov Koroške.
Vsi poeti imajo drug hendikep, a ljubezen do poezije jim je enaka. Publiko so presunili tudi z zgodbami iz njihovega življenja in dela, velikimi življenjskimi napotki in odločnostjo v boju za uveljavitev. Njihova poezija je sveža, igriva, tako močno resnična in živa.

Zahvalila se jim je tudi gospa županja Romana Lesjak, ki je tudi izrazila željo, da bi bilo takšnih dogodkov, ki jih pripravijo in nastopajo invalidi, še več, saj ne, da s tem tudi obogatijo kulturno življenje občine, ampak tudi nas same. Zato bo občina takšne prireditve še naprej pomagala organizirati in izvesti.

Oglejte si tudi