Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Občni zbor Čebelarskega društva Ravne

 

Čebelarsko društvo Ravne na Koroškem je imelo 11. januarja letos svoj redni volilni občni zbor. Občni zbor je potekal v prostorih Gostilne Lečnik. Kot gosta sta se ga udeležila predsednik Čebelarskega društva Prevalje g. Rudi Vogel in naš terenski svetovalec g. Janko Goričan iz Trbonj. Po uvodnih formalnostih so sledila poročila predsednika društva, blagajnika in predsednika nadzornega odbora. Dosedanji predsednik g. Maks Kajzer je opisal delovanje društva v preteklem letu in se dotaknil   problemov, s katerimi smo se čebelarji srečali pri svojem delu. Najbolj pereča je bila velika izguba čebeljih družin v lanski zimi in pomladi. Društvo je bilo celo leto aktivno. Udeleževali smo se strokovnih predavanj, ki jih je organizirala Čebelarska zveza Koroške, delavnic, ki jih je vodil terenski svetovalec, udeležili smo se čebelarskega posveta in razstave v Celju, imeli smo strokovni izlet z obiskom čebelarstev na avstrijskem Koroškem in na koncu še piknik.

Po poročilih je sledila razprava, ki je bila kar živahna. Glavna tema razprave je bila velika izguba čebeljih družin lansko zimo in pomlad ter s tem povezano zdravljenje oz. zatiranje zajedalca varoje, ki nam desetka čebele. Na taka in podobna vprašanja je odgovarjal predvsem naš terenski svetovalec.

Razpravi so sledile volitve vseh organov društva. Sestava le-teh je ostala v glavnem enaka, izvolili pa smo novega predsednika društva. Naslednja štiri leta bo društvo vodil g. Ludvik Kordež. Za izvolitev mu iskreno čestitamo.

Na Ravnah, dne 30. januarja 2014      

 

Drago Kerbev

Oglejte si tudi