Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku je Mestna hiša na Ravnah zasijala zlatorumeno

Društvo Junaki 3. nadstropja so starši otrok obolelih za rakom in zdravljenih na hematoonkološkem oddelku Pediatrične klinike. V podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za otroškim rakom, so nam poslali prošnjo, da bi 15. februarja 2022, na mednarodni dan boja proti otroškemu raku, v rumeno osvetlili pomembnejši objekt v občini Ravne na Koroškem.

Občina Ravne na Koroškem je na pobudo župana, dr. Tomaža Rožena pristopila k projektu in Mestno hišo na Ravnah osvetlila zlatorumeno, v znak ozaveščanja in v znak podpore našim malim junakom in še pogumnejšim staršem in skrbnikom. Tako bomo skupaj z ostalimi slovenskimi mesti širili glas o najmlajših onkoloških bolnikih in njihovemu simbolu – zlati pentlji.

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovno znana kampanja ozaveščanja o raku v otroštvu in mladosti, ki je bila ustanovljena leta 2002. Ob kampanji se poudarja zavzemanje za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbujanje k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju. Simbol zlate pentlje predstavlja ozaveščanje, hitrejše diagnosticiranje in manjše število smrti, invalidnosti in posledic zdravljenja.

Pripnite si zlato pentljo za otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom, za vse, ki so premagali otroškega raka, za družine, ki so zaradi raka utrpele neznansko izgubo in za vso strokovno podporo, zdravnike ter ostalo zdravstveno osebje, ki so svoje poslanstvo namenili boju proti otroškemu raku.

Za nas so pripravili tudi letak z razlago dejstev o otroškem raku:

10 dejstev o otroškem raku,

več informacij pa najdete tudi na spletni povezavi https://junaki3nadstropja.si/.

Dokumenti, priloge

Oglejte si tudi